Kom godt igennem eksamensperioden med disse 3 tips


Eksamensperioden er kommet og for mange betyder det nogle stressende dage med mindre overskud end normalt. Men der er hjælp forude. Det er nemlig muligt at komme igennem eksamensperioden uden alt for meget stress, hvis du følger vores tre tips, som du kan læse i denne artikel.  

Læg en plan for oplæsningen

Når du skal i gang med eksamensperioden, er det en god idé at lægge en plan for hele eksamensperioden.

Når du lægger en plan for eksamensperioden, får du overblik over, hvornår du skal til hvilke eksaminer, samt hvornår du har tid til at læse op til de forskellige eksamener.

Det er en fordel at have ugeplaner, hvor du kan skrive ind når der er andre aktiviteter, så du derigennem kan se, hvornår du har tid til at læse op.

Når du har overblik over, hvornår du har tid til at læse op, er det en god idé at sætte dig ned og kigge på pensum til de forskellige eksaminer, så du kan skrive ind, hvornår du skal læse op på hvilke emner.

Det er samtidig vigtigt, at du sætter tid af til at slappe af, når du lægger en plan. Det er utroligt vigtigt at holde gode pauser undervejs, for at du ikke bliver overbelastet af læsearbejdet.

Fordelen ved at have en plan for eksamensoplæsningen, er at du ikke lige så nemt mister overblikket over hvor langt du er, samt hvor meget tid du har tilbage inden du skal ind til det grønne bord.

Skab nogle gode rammer for at arbejde effektivt

Når du skal i gang med at læse op, er det vigtig at skabe nogle gode rammer, hvor du har mulighed for at arbejde effektivt.

Her gælder det om at tænke over hvordan du koncentrerer dig bedst. Det er meget forskelligt om det er bedst at sidde derhjemme hvor der er ro eller tage hen på studiet, hvor der er mange mennesker og samtidig er nogle at snakke med.

Der er fx også forskel på om vi koncentrerer os bedst ved at høre musik eller om der helst skal være helt ro. Hvis du godt kan lide at høre musik, er det en god ide at have et par gode høretelefoner som fx Apple høretelefoner, der er meget populære for at have en god lyd.

Det er samtidig vigtigt at forberede dig ved at købe et par gode notesbøger og andet, som kan gøre din eksamenslæsning lidt bedre.

Hold et godt energiniveau med sund kost, søvn og motion

For at holde et godt energiniveau til din eksamenslæsning, er det vigtigt at spise sundt, sove nok og dyrke motion. Det lyder måske som nogle af de mest klassiske råd, men det er vigtigt at huske.

Når man læser til eksamen, er det ofte fristende at spise søde sager for at få lidt ekstra energi, men det gavner ikke på den lange bane, da blodsukkeret falder hurtigt igen. Det er derfor langt bedre at spise sundt, for at du kan holde energien oppe i lang tid.

Du kan med fordel kigge online for at finde sunde opskrifter, som du kan bruge til din eksamenslæsning.

Det er samtidig vigtigt at dyrke motion, da det bidrager til hjernen. En løbetur eller et smut til nærmeste fitnesscenter kan samtidig være en god pause fra bøgerne, da du bruger tid på noget andet.

Og så kan det ikke siges nok gange, hvor vigtigt det er at sove nok. Hvis du ikke har sovet tilstrækkeligt, vil du præstere under dit potentiale, hvilket vil gøre eksamenslæsningen noget tungere end ellers.

Derfor er det vigtigt at skabe en god søvnrutine, for at du kommer godt igennem din eksamensperiode.