Når du og din hund skal forkæles på Nørrebro


Det er ikke altid nemt at finde tid eller penge til selvforkælelse, når man er studerende på SU. Det kan dog være en god idé at prioritere det en gang imellem, da det er en god måde at skabe balance og ro i hverdagen, så alt ikke kommer til at handle om studiet, et eventuelt studiejob og bekymringer om penge man ikke har. Hvis du har en hund, vil den samtidig også blive glad for lidt forkælelse, så der kunne det være oplagt at lave en hel dag med forkælelse for både dig og din hund.

Sådan sparer du op til selvforkælelse

Det behøver som sådan ikke at koste noget at forkæle sig selv, men mange gange vil man gerne kunne forkæle sig selv med noget, som koster penge. Det er derfor fordelagtigt at have et studiejob ved siden af studiet, så man hurtigere kan spare op til det, man har lyst til at forkæle sig selv med. Du kan starte med at lave en oversigt over dit regnskab og se hvad du har råd til, når du har betalt dine udgifter og lagt madbudgettet til side til mad. Derefter kan du lave dig et mål om at lægge et antal kroner til side hver måned til selvforkælelse. Det kan være alt lige fra 50kr. til 500kr. hver måned. På den måde kan du vælge at bruge pengene, som du har lagt til side, enten hver måned eller efter nogle måneder, hvor du har sparet det antal kroner op, som du har brug for.

Derfor er selvforkælelse vigtigt

Der findes mange former for selvforkælelse og det afhænger naturligvis også af, hvad den enkelte person opfatter som selvforkælelse. Nogen vil opfatte små ting i hverdagen som selvforkælelse, som f.eks. kan være at sætte sig ned og se sin yndlings tv-serie eller spise et stykke chokolade. Andre opfatter et dyrt wellnessophold som selvforkælelse og nogle kan opfatte en løbetur eller en tur i fitness som selvforkælelse. Helt overordnet kan man sige, at der findes nogle generelle former for selvforkælelse, som de fleste kan være med på. Først og fremmest er det vigtigt at sige til sig selv, at det er i orden at tage nogle timers pause, en dags pause eller mere en det, hvis man trænger til det. De fleste mennesker kan ikke holde ud, at sidde i for lang tid og læse eller skrive noget tungt stof. Man bliver nødt til at tillade sig selv nogle pauser og noget frihed, for at kunne få ro i sindet, lade op og være klar til ny information.

Forskellige måder at forkæle sig selv 

Hvis du er typen, der nemt keder dig, når du ikke sidder og læser og skriver noter, kan det være at du kan finde inspiration her. Vi giver nemlig en række bud på, hvordan du kan forkæle dig selv og derved finde tiden til at lave noget andet end at bruge tid på studiet eller studiejobbet.

  • Tag til frisøren: Det kan være dyrt at gå til frisør, når man er studerende, hvilket ofte resulterer i, at man ikke går til frisøren. Du behøver ikke at vælge den dyreste frisør, for at få en god oplevelse, men det kan være en god idé at undersøge, hvilke anmeldelser de forskellige frisører har fået på Trustpilot og deres Facebookside, hvis de har én. Hos http://juicybeauty.dk/ kan du få mere information om frisørsalonen Juicy Beauty, hvor salonen også har en dygtig kosmetolog.
  • Spil dit yndlingsspil: Er du lidt af en gamer, som har haft et godt øje til et nyt spil, der lige er udkommet, så skynd dig ned i byen og køb det. Derefter kan du glæde dig over, at du har det spil, du længe har ville have fingrene i, og så kan du gå i gang med at spille, når du skal holde dine velfortjente pauser fra læsningen.
  • Skønhedsbehandling: Hvis du lige har pengene til det, kan en skønhedsbehandling gøre underværker for ens egen indre ro. Det kan være alt lige fra at få ordnet bryn, negle eller en lækker ansigtsbehandling. Gør hvad din pengepung tillader dig.
  • Køb billetten: Det kan være du går og drømmer om at tage til en Metallica-koncert eller en fodboldkamp, men måske ikke lige kan finde nogen, der vil med til det. Vær ikke bange for at tage alene afsted og få den oplevelse, du ikke kan få ud af hovedet. En oplevelse for sig selv vil ikke blive dårligere af, at man tager alene afsted. Det kan faktisk ende med at gøre oplevelsen bedre, fordi man opfatter flere ting, når man er alene afsted.

Forkælelse til din hund

Har du en hund, har du sikkert også et stort behov for at forkæle den. Hunde er nemme at tilfredsstille, så hvis du bare giver den en godbid, vil den være glad. Hvis du dog gerne vil gøre lidt ekstra ud af det, kan du vælge at købe noget lækkert kvalitetsfoder fra fx Royal Canin eller måske et godt tyggeben. Det kan også være, at du gerne vil opgradere din hunds hundekurv til noget, der både er pænere for dit øje og mere behageligt for hunden at ligge i. Noget som hunden med garanti vil blive glad for, er noget nyt legetøj. Sørg dog altid for, at hunden selv ser det og har det i nærheden af sig i butikken, inden du køber det, da du kan risikere at hunden bliver bange for det nye legetøj eller bare ikke synes det er interessant at lege med. Man kan også få mange fine og sjove halsbånd til hunden, som passer til forskellige slags ejere. Er du en girly pige med en lille hund, kan det være at det er mest appellerende med et lyserødt halsbånd, der eventuelt har lidt similisten på. Ønsker du et mere klassisk look til din hund, kan du vælge et pænt brunt eller sort halsbånd i et lækkert design. Der findes også mange farverige halsbånd med sjove mønstre eller figurer på, hvis man er til det. På https://harlekin-dyrecenter.dk/ finder du mange fine ting og snacks til forkælelse af din hund.