Sådan indretter du en lille lejlighed


Mange studerende bor på små kollegieværelser eller har en lille etværelseslejlighed for sig selv. Det betyder at der ikke er plads til ret mange møbler eller andre småting. Derfor handler det om, at indrette sit værelse eller sin lejlighed på den mest praktiske måde. Samtidig vil de fleste dog også gerne have, at indretningen ser pæn ud, og dette kan sagtens kombineres med en praktisk indretning.

Hylder på væggene

Noget som de fleste efterhånden allerede har taget til sig, er hylder på væggene i stedet for store reoler, der står på gulvet og fylder. Det kan være hylder til studiebøgerne, blomster, billeder eller andet nips, man gerne vil have stående fremme. Man kan f.eks. købe billige hylder i Ikea eller i Søstrene Grene, hvor der også er gjort noget ud af udseendet. Man kan derved sagtens få en moderne hylde i fine lyse farver eller blot en klassisk brun eller sort farve hos Søstrene Grene, hvis man samtidig har brug for at spare penge. Mange af de hylder de sælger er dog hurtigt udsolgt, da der er mange, der gerne vil have en pæn hylde til en god pris, så derfor må man være hurtig.

Lamper

Når det gælder lamper, er der også masser af plads at spare, hvis man køber lamper, der kan hænge på væggene i stedet for lamper, der enten står på gulvet eller natbordet.

Hems

Det kan være, at der allerede er en indbygget hems på dit kollegieværelse eller i din studielejlighed. Eller også kan det være, at der er mulighed for, at det kan blive bygget ind senere. Hvis der er en hems i lejligheden, kan det spare en del plads, da en seng er det, der oftest fylder allermest. På den måde kan man f.eks. bedre få plads til et spisebord eller et skrivebord, som man kan kombinere som spisebord også.

Møbler med flere funktioner

Hvis ikke du har mulighed for at have en hems i lejligheden, kan det være en god idé, at anskaffe sig en sovesofa. På den måde får du både en seng og sofa i én, samtidig med at du også kan bruge den til at sidde og læse til studiet.

Ophængt tøjstativ

Hvis du ikke vil have et skab, der fylder en tredjedel af dit værelses plads, kan det være en smart idé, at købe et tøjstativ, der kan hænge i loftet. Det er vigtigt, at sikre sig, at det er stabilt nok og ikke falder ned, når først der bliver hængt tøj på det. Hvis man ikke vil eller kan bruge så mange penge på et tøjstativ, kan man f.eks. finde en stor gren ude i skoven og hænge den op i et reb, kæder eller læderremme, som man selv kan lave, hvis man køber materialet til det. Et ophængt stativ sparer mere plads end et tøjskab eller et tøjstativ, der står på gulvet, da man f.eks. kan have sko eller kasser under stativet. Læs mere på bedreboligliv for mere inspiration og tips til hjemmet.