Sådan finder du dit kommende studiejob


Du er måske lige startet på dit studie, eller har været i gang i et stykke ting, og mangler noget afveksling til dit studie og nogle penge i din lomme, så er et studiejob et oplagt valg til dig. Men hvordan finder man disse studiejobs? Her er et par gode råd til netop dig, som søger et studiejob.

Tjek mulighederne ud på din skole/dit universitet

Det er som regel et godt sted at starte med at tjekke mulighederne ud på dit studie. Der er sikkert flere af dine studiekammerater som er i samme båd som dig, så en mulighed er helt klart at forhøre sig rundt. Derudover har mange studier også tit flyers hængende rundt omkring, ofte omkring diverse møder og studiejobs. Derfor ville det være en god ide at tjekke disse ud og møde op til diverse arrangementer, for at udforske mulighederne for at få et studiejob.

Udnyt dig af dit netværk

Det er altid en god ting at have nogle gode kontakter, fordi man kender som regel altid nogen der kender nogen. Så selvom man måske ikke selv kender nogen der står og mangler en til et studiejob, så kender en i dit netværk måske en som mangler en ansat. Det kunne eksempelvis være at en studiekammerat tager et udlandsophold, og derfor kan et studiejob blive ledigt til netop dig. Derfor er det en god ide at forhøre sig rundt. Derudover er det også vigtigt at holde dit netværk opdateret, og fortælle hvad du laver på studiet og hvad du søger. Hvis du har et godt netværk er der med sikkerhed flere som ville være glade for at kunne hjælpe dig.

Søg på nettet

Hvis du ikke kan finde et studiejob blandt dit netværk eller dit studie, så er det en god ide at søge på nettet og benytte sig af diverse portaler. Der findes et hav af jobportaler på nettet, som er målrettet netop til studerende. Det kan altså betale sig for dig at søge på de virtuelle opslagstavler.

 

Samarbejd med en virksomhed

Hvad enten du samarbejder med en virksomhed i et studierelateret projekt eller du har været i praktik hos virksomheden, så er et samarbejde en oplagt mulighed for at få et studiejob. Herved kender både dig og virksomheden hinanden, og I ved begge hvordan det er at arbejde sammen og hvordan du passer ind. Derfor er det en god ide at tage kontakt til virksomheder til diverse projekter, for at starte et samarbejde, for at få mulighed for et potentielt studiejob.

Det kan være rigtigt svært at finde et studiejob, og pengene kan i en lang periode være rigtige små mens man studerer. Mulighederne for at have nogle penge at shoppe for og hygge sig med vennerne eller veninderne er ikke mange, og derfor kan man med fordel benytte sig af de tilbud man nu kan finde. Hvis du står og mangler en måde at købe billigere tøj, kan du netop nu få en rabatkode til trendday.dk. Her er masser af lækre mærker at finde, så benyt dig af rabatkoden, hvis du søger at spare nogle penge.