Sådan får du overskuddet tilbage som studerende


Mange studerende oplever at miste overskuddet og motivationen undervejs i løbet af deres studietid. Det er ærgerligt, da det bestemt ikke er meningen med at studere. Det gælder derfor om at give dig selv de bedste forudsætninger for dit studieliv. I denne artikel får du et par tips til, hvordan du får overskuddet tilbage som studerende. 

Få overblik over din tid ved at planlægge

Det første tip, til hvordan du får overskuddet tilbage, som studerende, er ved at planlægge din tid. Som studerende er der ofte meget at se til, da du først og fremmest skal passe studiet og have tid til at være sammen med dine studiekammerater, samtidig med at du måske også har et studiejob der også kræver noget af din tid.

For at have overblik over, hvornår du har tid til hvilke aktiviteter, er det derfor en klar fordel at have ugeplaner, hvor du har overblik over de kommende uger. Når du laver ugeplaner, gælder det om løbende at skrive aktiviteterne ind og på den måde bevare overblikket over din tid. Du kan med fordel lave en ugeplan på din mobil, så du hele tiden har den og løbende kan skrive ind, når det kommer noget nyt, der skal tilføjes.

Når du laver en ugeplan, er det vigtigt at du skriver alt ind, så du fx også skriver ind hvornår du skal skrive opgaver eller læse til næste forelæsning, hvornår du har forskellige aftaler og hvornår du skal på arbejde. På den måde får du et godt overblik over din tid.  

Tag en weekend væk fra dine sædvanlige omgivelser

Hvis du oplever at have lidt mindre motivation og overskud lige nu, end du måske havde i starten af studietiden, kan en weekend væk fra dine sædvanlige omgivelser, være en god måde at booste din motivation på.

Når du tager en weekend væk fra studierne og dine vante omgivelser, får du en fantastiske mulighed for at slappe rigtigt af. Når vi er hjemme, er der altid en ting eller to som skal ordnes, og derfor er det vigtigt engang imellem at tage en weekend væk, for at få en pause fra hverdagen.

Du kan tage på weekendtur mange steder, det handler mest om at vælge et sted, som du gerne vil besøge, og som passer til den weekendtur, som du gerne vil have.

Hvis du fx gerne vil have en afslappende weekendtur, kan et kroophold i Danmark være en god mulighed, da det giver de allerbedste muligheder for at slappe af,

Hvis du gerne vil ud og have nogle nye oplevelser kan du fx tage på bytur til London og besøge nogle af de spændende seværdigheder der. Du kan også tage på en tur til Kroatien, hvor der venter mange spændende oplevelser.

Forkæl dig selv i løbet af hverdagen

En weekendtur er en af de bedste måder at få en pause fra hverdagen på, men det er også vigtigt at tage små pauser i løbet af hverdagen, for at holde en god energi omkring dit studie.

Derfor er det vigtigt, at du har små pauser i hverdagen, hvor du forkæler dig selv. Det kan du gøre på mange måder, alt efter hvordan du godt kan lide at bruge din fritid.

Du kan fx tage en friaften fra studier og andre praktiske opgaver ved at tage ud og spise med en god ven eller familien. Du kan også forkæle dig selv ved at tage på shoppingtur og fx finde lidt tøj fra de nye kollektioner fra Nue Notes eller andre spændende designere.

På samme måde er der mange andre måder, hvorpå du kan få en god pause fra hverdagen, som er med til at sørge for at du har overskud til dine studier.