Få et større rådighedsbeløb


Når man er studerende, er det lige med at få det hele til hænge sammen. Man skal både nå at se vennerne, lave lektier og andet skolerelateret og så er det desuden en rigtig god idé at have et studiejob, så man er mere attraktiv at få som medarbejder, når man en dag skal ud at arbejde fuldtid. Selvom man har et studiejob, kan man næppe nå at arbejde mange timer, så økonomien rækker ikke langt. I denne artikel finder du gode råd til, hvordan du kan få et større rådighedsbeløb, som du kan bruge til lige det, som du har lyst til.

Kæmp dig til en bedre løn

Selvom du ”kun” har et studiejob, så kan du sagtens forhandle dig til bedre løn. Dog skal du have haft studiejobbet i en længere periode, da det er de færreste, som kan formå at få en højere løn, hvis de ikke har arbejdet i den givne virksomhed i lang tid. Hvis du arbejder i en offentlig virksomhed, så har du krav til en MUS-samtale en gang om året. Dog er der delte meninger om, hvorvidt man skal tale om lønniveauet til denne samtale, men det er ofte godset af de offentlige ledere. Hvis du derimod er ansat i en privat virksomhed, så har din arbejdsplads sikkert en anden ordning, hvor man kan komme til at snakke om sit lønniveau. Inden du beder din chef om at give dig en højere løn, så er det en god idé at forberede dig på, hvad du skal sige. Fortæl hvordan du giver virksomheden mere værdi og vis gerne konkrete eksempler på, hvilke projekter som du har arbejdet med. Dertil er det en god idé at forbedre din forhandlingsteknik, som vil øge din chance for at kæmpe dig til en højere løn. Det er vigtigt, at du ikke har for høje forventninger til en eventuel lønstigning. Det er sjældent flere hundrede kroner, som du vil få per time du arbejder. Dog kan en ekstra tyver i timen nemt hobe sig op til mange penge. Det er hvert fald værd at prøve!

Tjek efter

 Der er potentiel mange penge at komme efter, hvis man lige tjekker sin E-Boks igennem. Det er cirka hver fjerde dansker, som får en forkert lønseddel. Her skal man både kigge på selve lønne, men også om ekstra timer er skrevet ind samt feriepenge og andet afspadsering passer med det, som du har arbejdet. En anden ting som er god lige at tjekke igennem er sin skat. Vi har lige fået ubetalt en eventuel restskat eller også har vi været uheldige at skulle betale ekstra skat. Uanset om du skulle få eller betale penge, så er det en god idé at løbe udregningerne igennem. Hvis du finder en fejl, så skal du selvfølgelig klage. Der er masser som klager over SKATs afgørelser, så man skal endelig ikke holde sig tilbage. Hvis man benytter sig af en rådgiver til at hjælpe med at klage over skat, så kan man få tilskud af SKAT til at dække regningen.