Gode råd når du køber møbler til studieboligen


Det kan være udfordrende at finde plads til alle møblerne, når man som studerende står overfor en flytning, hvor pladsen oftest er trang. Spørgsmålet er, hvordan du udnytter den trange plads bedst muligt? Få simple tips og tricks til, hvordan du snyder øjnene til at tro, at din lejlighed er større end den er i virkeligheden.

Brug dit spejl til at give en større rumfornemmelse 

Helt grundlæggende er et spejl med til at give en større rumfornemmelse, men ikke desto mindre er nogen løsninger med til at skabe en større effekt end andre: Et af de bedste tricks er at placere spejlet over for et vindue. Det får nemlig lyset fra vinduet til at reflektere i hele rummet, hvilket skaber en illusion af, at rummet faktisk har et ekstra vindue. Et andet trick, der kan få dine kvadratmeter til at synes større, er at sætte spejlet bag en lampe. Fordelen ved denne løsning er, at lyset fra lampen bliver reflekteret ud i lejligheden, hvilket får rummet til at virke større.

 

Vælg møbler med flere funktioner 

Hvem vil ikke gerne udnytte kvadratmeterne bedst muligt? Det er formodentligt de færreste, der vil svare nej til dette spørgsmål. Når der ikke er meget plads at gøre med, så er det oplagt at investere i møbler, der har flere funktioner: En sovesofa er et af de bedste eksempler på et møbel, som kan opfylde mere end ét behov i din bolig. En anden mulighed er at anskaffe et skrivebord, hvor du kan studere, men som også kan bruges som spisebord, både når du er alene, men som også er stort nok til, at du kan invitere vennerne over. En af de vigtigste forudsætninger for at præstere bedst muligt i løbet af dagen er, at din seng er af ordentlig kvalitet. En kontinentalseng er et godt valg, fordi den sikrer, at du får en god nattesøvn samtidig med at du får komfort af højeste kvalitet. Selvom du bor i en lille lejlighed skal dette ikke være din undskyldning for ikke at investere i en kontinentalseng, da det er muligt at bestille sengen, så den passer bedst muligt til dine behov, men vigtigst af alt er, at du selv kan vælge målene, så sengen hverken bliver for stor eller for lille.

Begræns farver og materialer 

Når pladsen er trang, handler det om at skabe en rolig og afstressende stemning, hvilket du gør bedst ved at begrænse dit farve-og materialevalg i boligenLad den samme farve gå igen eller i det mindste toner af den samme farve. På denne måde skaber du et hjem, hvor roen er i højsædet, hvilket er ganske fordelagtigt, når du skal koncentrere dig om studierne.

Skab små zoner 

En lejlighed har mange funktioner: Du sover, du spiser, du ser tv, du laver mad og meget andet. Dan dig et overblik over, hvilke aktiviteter du bruger mest tid på og skab derefter små zoner for hver af dem, eller i hvert fald for de vigtigste. Stil fx planter, så de skaber en adskillelse af rummet.

Med ganske få tips kan du udnytte pladsen bedst muligt, så din lejlighed virker større end den i virkeligheden er.