Sådan får du den perfekte studiebolig


Som studerende kan der godt være langt mellem pengene. Du kender alt for godt til at skulle vende hver krone, du bruger om måneden for at kunne få mad på bordet. Men du vil alligevel gerne bo flot og indbydende til, når dine venner og familie kommer på besøg. Du er bare i tvivl om, hvordan du skal indrette din studiebolig, når det meste af tiden går med læsning og vennerne, og penge ikke er noget, du normalt har i overskud. Frygt ej, der er hjælp at hente her, hvor du vil blive ført gennem tre gode råd til, hvordan du får den perfekte studiebolig.

#1 Kunstige blomster

Som studerende har du ikke meget tid på hånden til at holde lejligheden i stand, og det bliver vel kun til en rengøring om ugen maks. Men hvis du ønsker, at din studiebolig skal have et frisk udseende, kan du med fordel anskaffe dig kunstige blomster. Ved køb af kunstige blomster eller andre kunstige planter vil du kunne give din lejlighed et behageligt udseende ved at tage den vidunderlige natur ind i studieboligen. Det positive ved kunstige blomster er, at du ikke behøver at være en ekspert i haven for at kunne holde kunstige blomster, men du skal blot vælge de blomster, som du synes kan give lejligheden det flotte udseende, som du ønsker. Kunstige blomster er også lette at holde i din travle studiehverdag. Du skal hverken bekymre dig om at vande dem, klippe dem til eller lignende. Dine flotte kunstige blomster skal blot stå og give liv i din studiebolig. Lyder dette som noget for dig, kan du med fordel læse mere her.

#2 Behagelig læseområde

Du kommer hurtigt til at skulle finde ud af, hvor du gerne vil læse i din studiebolig, og det er her rigtig vigtigt, at du gør dette område behageligt. Du bruger uttalige timer foran computerskærmen eller med hovedet nede i en bog, så det vigtigste er, at du laver dit læseområde tiltalende at være ved. Du skaber dermed de bedste forudsætninger for at lære. Du skal finde en rigtig god stol, som du kan sidde ved, da det ofte ikke er godt for din ryg at sidde i sengen eller sofaen og læse. Der flere og flere studerende, som får skader af at læse, og det er simpelthen fordi, de ikke går op i at have et behageligt læseområde. Det er også vigtigt, at du har plads til dine bøger og computer i dit læseområde, så det ikke bliver noget rod i din bolig.

#3 Brug lyse farver til at skabe rummelighed

Når du skal indrette din studiebolig, bør du overveje, hvilke farver du bruger til væggene. Det er efterhånden et velkendt faktum, at lysere farver giver følelsen af at rummene virker større, end de egentligt er. Derfor kan du med fordel bruge lysere farver i din studiebolig for at skabe en større rumfølelse. Her har du også mulighed for at lege med de lyse farver alt efter, hvordan du ønsker boligen skal fremstå. Den hvide farve skaber et klassisk stilsikkert udseende, mens du kan bruge farver som lysegrå eller beige, der kan give studieboligen en varmere fornemmelse. Bor du i en studiebolig med flere rum, har du mulighed for at varierer med farverne og sætte dit eget personlige udtryk på boligen.