Praktik i udlandet?


Praktik i udlandet?

Hvis du går på en uddannelse i Danmark, vil du næsten altid have mulighed for at tage på et praktikophold i udlandet. Ved nogle uddannelse vil der være en oplagt mulighed og ligefrem opfordring til det, mens du ved andre uddannelser selv må stå for at arrangere det.

Vil du gerne på et praktikophold i udlandet, er der en del, du skal have styr på. Det kan virke uoverskueligt, og mange vælger opholdet fra, fordi det virker for bøvlet med udlejning af lejlighed, opbevaring af ejendele, økonomi og så videre. Men hvis det er noget, du brænder for, er det bestemt en mulighed, som du ikke må snyde dig selv for. Du kan få helt unik erfaring, og det er meget sjældent, at det fører til fortrydelse.

Er du stadig i tvivl?

Vi har her samlet gode grunde til, at du bør tage på praktikophold i udlandet. Og når du har besluttet dig for det, kan du kaste dig over det mere formelle (krav, betingelser og så videre) her.

1. Internationalt perspektiv

Du kan få et internationalt perspektiv, hvilket vil sige, at du for alvor kan få et indblik i, hvad det vil sige at være dansk, at arbejde i Danmark, danske værdier og så videre. Det giver et nyt perspektiv, der kan gøre dig klogere på dig selv og dine værdier. Og måske kan du endda blive klogere på, hvorfor Danmark år efter år regnes for et af de lykkeligste lande i verden.

2. Kulturforståelse

For at forstå sig selv - og samtidig andre mennesker - kan det være en fantastisk idé at udvide sin horisont og kaste sig over fremmede kulturer. Den bedste måde at komme under huden på en anden kultur er ved at tage del i den. Og det kan du blandt andet gøre ved at opbygge en hverdag med job, studie og sociale arrangementer i et andet land. På den måde får du en autentisk oplevelse af alt fra arbejds- til studiemiljø såvel som lokale skikke, og hvordan de lokale socialiserer sig med hinanden. At opleve en anden kultur end ens egen er altid en kæmpe oplevelse, som ingen bør være foruden.

Ønsker du en international karriere, er det helt essentielt, at du har en god kulturforståelse.

3. Personlig udvikling, selvstændighed og livserfaring

Når du vælger at rive dit liv op med rødderne og flytte til et andet land, lærer du hurtigt at stå på egne ben. Ikke kun i forhold til dagligdagsrutiner, men også i en social sammenhæng, eftersom du formentlig rejser alene. Du er derfor tvunget til at starte helt fra bunden med at opbygge personlige relationer og netværk. Det er en kæmpe udfordring, men du lærer dig selv at kende på en helt anden måde - og du vil med garanti opdage helt nye sider af dig selv, som du aldrig har vidst eksisterede.

Du kommer hjem som en stærkere, mere selvstændig og udadvendt person. Ved at lære dig selv at kende på en helt nye måde vil du også blive mere bevidst om dine svagheder såvel som dine styrker.