Det skal studerende være opmærksomme på ved bilkøb


Som studerende skal man først og fremmest være opmærksom på præcis samme ting som andre, der overvejer at købe bil. Man skal således ud og overveje, hvor meget man skal bruge bilen, om det mest er til landevej, motorvej, bykørsel eller terræn, og hvor mange man har behov for, der er plads til i bilen. Hvor meget tid man skal bruge i bilen og andre lignende overvejelser. Alle disse overvejelser er med til at finde den helt rigtige bil for dig.

Brugt eller ny bil?

En anden overvejelse er, om du vil købe en brugt bil eller en helt ny bil. Vælger man at købe sin bil fra ny, findes der mange små biler, som kan købes til studievenlige priser på under 100.000 kr. Men ved at købe en bil brugt kan man også få meget for pengene. Nogle har et familiemedlem, som står over for et bilkøb og derfor har en ældre bil til salg. På den måde kan man få en brugt bil og gå uden om forhandlerne, som også skal tjene på salget. Det gør det muligt at få bilen endnu billigere. En begyndelse kan derfor være at forhøre sig i familien eller i den nærmeste omgangskreds, før man tager til en brugtvognsforhandler. Selvom man køber af familie eller bekendte, er det vigtigt at være opmærksom på, at man ikke giver for meget. Det vil derfor altid være en fornuftig beslutning at tage ud til en brugtvognsforhandler for at se på priser, så du kan sammenligne med den pris, du skal give for den pågældende bil.

 

Find den rigtige forsikring

En forsikring er endnu en overvejelse, når du skal ud at investere i en bil. Inden man vælger forsikring, er det vigtigt at undersøge markedet. Det er altid en god idé at få minimum tre forskellige bud på en bilforsikring for at høre, hvor du får mest for pengene. Og så er det en god idé at læse forsikringsbetingelserne godt igennem. Nogle bilforsikringer har det vilkår, at de bliver sagt op, hvis der laves en skade på bilen. Andre forsikringer har det vilkår, at forsikringspræmien – altså det, man betaler for forsikringen – bliver sat meget op ved hver skade, du laver.

Spar ikke på sikkerheden

Selvom man som studerende gerne vil spare, hvor man kan, er det vigtigt ikke at spare på sikkerheden, når man investerer i en bil. Selvom du tænker, at du kun skal bruge bilen i byen, og at vi i Danmark alligevel aldrig har sne mere, så er det vigtigt, at du også investerer i vinterdæk. Det kan ofte være glat, uden at det kan ses, og vinterdæk vil sikre, at bilen alligevel står godt fast. Hvis du kører med sommerdæk hele året, så slider du desuden på dem, så det i sidste ende ikke kan betale sig at droppe vinterdækkene, da du hurtigere skal ud at investere i nye sommerdæk, når de bliver slidte. På giga-daek.dk kan man let navigere rundt og finde de rigtige dæk til studievenlige priser. Så er der ingen undskyldning for ikke at have vinterdæk.

Del bilen med andre

For at det stadig kan betale sig at have bil i de perioder, hvor du ikke bruger den så meget, kan det være en god idé at leje den ud. Skal en af dine venner fra Jylland til Sjælland den weekend, hvor du læser til eksamen og derfor ikke bruger bilen, så kan du låne bilen til din ven for et mindre beløb. Du kan for eksempel lade din ven låne bilen for et beløb, som er mindre, end hvad offentlig transport fra den ene landsdel til den anden vil koste. På den måde tjener du lidt på, at din ven låner bilen, samtidig med at vedkommende får en billigere rejse – endda uden om offentlig transport.