3 ting der holder dig kørende i din studietid


At være studerende er et hårdt liv og det tager hårdt på en, både fysisk og psykisk. Der er aldrig nogle, der har sagt, at det skal være nemt at studere og derfor kan man godt få brug for noget, der hjælper en gennem studietiden, når det er hårdest. Hvis du sidder og håber på, at studydrugs er inddraget i dette indlæg, kan du godt finde en anden side at læse på, da dette bestemt ikke er en hjælp. Nedenstående vil vi derimod nævne tre ting, der rent faktisk har en positiv effekt på dig som studerende.

Kaffe

Kaffe er nok det, som mange ville mene kommer tættest på studydrugs, dog uden at være det. Hvis man går på universitet, vil man møde mange studerende, der føler, at de ikke kan fungere ordentligt, hvis ikke de får deres kaffe.

Dette skyldes ofte den virkning, som kaffe har på mange studerende med, at man kan mærke koffeinen sparke ind, hvilket gør en mindre tilbøjelig til at slå hovedet ned i bøgerne af ren udmattelse, når man sidder og læser. Derfor kan man med fordel benytte kaffe som sin eliksir, når man skal klare sig igennem studietiden.

Når man først bilder sig selv ind, at kaffe hjælper en til at kunne studere mere koncentreret, er der også et aspekt af en placeboeffekt, der sparker ind. Dette er dog kun positivt, eftersom du rent faktisk bilder dig selv ind, at du bliver mere effektiv af det. Ønsker man af denne grund at blive en del af de mange kaffeentusiaster, der findes på diverse universiteter, kan man med fordel besøge kaffeteriet.dk og handle ind.

Sund kost

Når man som udeboende studerende sidder i en af de mange eksamensperioder, som man skal igennem på universitetet, kan man meget nemt føle, at der ikke er tid til at stå i køkkenet og lave mad. Alternativet bliver ofte en gang junk food, som hentes fra det nærmeste take-away sted. Dette er okay engang imellem, men bør ikke blive til hverdag.

Dette skyldes, at man har brug for sund kost til at holde energiniveauet oppe, når man studerer. Som førnævnt er det hårdt fysisk at klare sig gennem de mange læsetimer, det kræver at fuldføre en uddannelse, hvorfor det er super essentielt, at man har overskuddet til dette. Derudover kan man med fordel supplere sin kost med kosttilskud for at få et højt energiniveau at læse på.

Hold pauser

Det er vigtigt, at man som studerende ikke overbelaster sig selv. Man skal naturligvis lave sine ting, men det er samtidig vigtigt, at man giver sig selv lov til at have noget fritid. I perioder kan der komme så meget skolearbejde, at man vil kunne fylde hele sit skema på at lave det, hvilket ikke altid er det optimale at gøre. Det er naturligvis noget andet, når man læser op til eksamen, eftersom dette ofte fungerer intensivt. Dog forekommer dette i mindre perioder, hvorfor det er fint at bruge ekstra tid på skolen her.

I hverdagen er det dog essentielt at give sig selv luft til at lave ting, som man holder af, frem for at kvæle sig selv i al det skolearbejde. Ved at holde pauser er det nemmere at bibeholde motivationen til at gennemføre studiet, eftersom man på denne måde undgår at gå ned med stress eller andet.