Sådan får du flere penge mellem hænderne som stude


En af de bedste perioder i vores liv er studietiden, hvor man møder en masse nye bekendtskaber samtidig med man fordyber sig i et emne, som man virkelig synes interessant.  Når man er studerende så er der mange forskellige parametre man skal have til hænge sammen, hvor økonomi er en af de ting, som er mest presserende så længe man er studerende, hvor su´en ikke rækker langt. I den forbindelse vil de fleste gerne være med til alle de sjove arrangementer.  Her får du nogle tips til, hvordan du sparer penge som studerende.

Sådan sparer du penge på bolig

De fleste studerende vil gerne bo centralt, hvor alting sker. Problemet er bare at det ikke hænger sammen med det faktum, at su´en er den primære indtægtskilde, hvilket man ikke kommer langt med i hverken København eller Aarhus.  Hvis det virkelig er et must at bo centralt, så er der flere muligheder man kan drage nytte af.  Netop på grund af de høje priser, så er der flere studerende der flytter sammen i kollektiv og lejer enten en stor lejlighed med flere værelser eller et lille byhus.  Fordelene er mange, hvor der ikke kun er penge at spare, men der er også det sociale samvær, hvor der altid er nogle af spise aftensmad eller morgenmad med.  Ofte kan mange især unge komme til at føle sig ensomme, hvis de kommer hjem til en tom lejlighed, hvor de kun får deres sociale stimuli fra den skole de går på. Det slipper man for, hvis man bor i kollektiv.

En anden god måde at spare penge på er ved at gøre istandsætte sin bolig selv.  Hvis man bor i en lejlighed, som har nogle skavanker, så kan der spares utroligt mange penge ved at male det hele selv, eller sætte et nyt køkken op.  Man kan komme utroligt langt ved at google sig frem til, hvordan man selv kan renovere hyblen, ligeledes er der et hav af gode videoer på blandt andet youtube, hvori der demonstreres hvordan lamper osv. kan sættes op. Derved sparer man håndværkeren væk.

Få et studiejob

Det er fint hvis man kan få økonomien til at kører rundt med blot med SU som indtægt, men hvis man gerne vil forsøde tilværelsen lidt, så kan det være en god ide at finde et studiejob. Det giver alt andet lige lidt mere luft. Så kan det være der er råd til den nyeste smartphone, hvorfor det kan være relevant at læse en smartphone anmeldelse. Derudover får man værdifuld indblik i, hvordan livet ude i erhvervslivet er, således opnå man konkret viden omkring hvordan ens teori fra studiet kan bruges i praksis.  Ligesådan gavner det i den grad ens CV, at man har været aktiv under studietiden, hvilket viser fremtidige arbejdsgivere, at man har et engagement.   

Bliv medlem af en forening

At blive medlem af en forening, hvad enten det er et studierelevant eller bare af ren og skær interesse, så tilbyder de ofte frynsegoder af den ene eller andet art.  Det kan blandet andet bestå af rabatter på diverse aktiviteter rundt omkring i byen, som kun er en bonus i forhold til gode netværk, man ofte får sig ved at engagere sig i foreningslivet.