Ung og klar på udfordringer? Her er 5 uddannelser,


Det er langt fra alle, der er bedst tjent med at sidde på skolebænken fra 8-15. Tværtimod. Der findes nemlig masser af forskelligartede muligheder for dig, som gerne vil uddanne dig inden for et område, som ikke kræver lige så meget stillesiddende læsning. Med sådanne uddannelser kan du gøre dig relevant for jobåbninger inden for eksempelvis erhvervsklatring og montering, teltopsætning i erhvervsregi, dyr og jordbrug samt forskelligartede servicefag som eksempelvis vagt og overvågningserhvervet. Ens for de mange arbejdsmarkedsuddannelser og kurser er, at du tilegner dig forskellige egenskaber, som kommende arbejdsgivere uden tvivl vil sætte pris på, at du besidder. Her er 5 arbejdsmarkedsuddannelser og kurser, hvor du ikke skal sidde stille.

Erhvervsklatring med masser af muligheder

Hvis du er klar på udfordringer i højderne, vil du som certificeret erhvervsklatrer åbne op for rigtig mange jobmuligheder. Erhvervsklatring er nemlig et effektivt og billigt alternativt til andre løsninger, som eksempelvis kraner. Dermed bliver du yderst relevant inden for jobs i højderne som eksempelvis montering og opsætning i industribrancher, event-branchen og andre servicebrancher. Uddannelsen er rig på læring i både klatring, sikkerhed og kommunikation. Der er en skriftlig prøve og en praktisk prøve, men resultatet bliver jobmuligheder, hvor du ikke skal sidde stille. Denne virksomhed tilbyder eksempelvis services, som du som erhvervsklatrer vil kunne klare.

Få jord på hænderne som anlægsarbejder

Jord på hænderne er en garanti, hvis du uddanner dig som anlægsarbejder. Men det indebærer andet end blot at grave i jorden. Som anlægsarbejder vil du kunne tilbyde din arbejdsgiver evner inden for vedligeholdelse af diverse jordledninger og forbindelser, ligesom at kloakeringsopgaver samt etablering og reetablering af belægninger kan blive en del af dine evner. Der er også mulighed for specialisering inden for kaj- og havneanlæg. Med andre ord, så er en arbejdsmarkedsuddannelse som anlægsarbejder eftertragtet i mange erhverv.

Glas- og aluminiumsmontering

Byggebranchen og autobranchen er især der, hvor evner inden for glas- og aluminiumsmontering samt konstruktion kan gøre sig gældende. Derfor spænder mulighederne også bredt med denne uddannelse. Du vil få praktisk erfaring med alt fra at arbejde med bygningsglas til montering, autoglasopgaver og til at arbejde med glasprofiler og aluminium. Derfor er de forskellige kurser relevante for glarmestre og alu-tømrere samt andre faglærte og ufaglærte med interessen.

Vil du arbejde med dyr? 

Pasning af dyr lyder ikke nødvendigvis som noget, man vil skrive på sit CV. Men ikke desto mindre findes der et hav af kurser og uddannelser, som henvender sig til netop dette område. Pasning af dyr spænder nemlig vidt og bredt og kan afføde utroligt spændende opgaver i mange brancher. Du har mulighed for at få indsigt i alt fra pasning og formidling af dyr i anlæg i zoologiske erhverv til dyrevelfærd, adfærdsberigelse og endda kundekontakt. Mulighederne er således mange og varierende, og resultat betyder, at du kan komme tæt på dyr på dit job.

Pleje og etablering af anlæg og grønne områder

Kunne du tænke dig at arbejde udenfor, hvor mulighederne er mange? Så kan kurser og uddannelser inden for etablering og pleje af grønne områder og anlæg være noget for dig. Her er der kurser inden for alt fra havedesign og beskæring til klargøring af arealer. Du vil lære at betjene store og små gartnerredskaber, ligesom at du kan få metoder til mange forskellige elementer i branchen.