Fem SU-venlige hobbyer


Er du på SU og synes, mange hobbyer er lidt dyrere end budgettet tillader? Her får du et bud på fem hobbyer, som er velegnede for dig, der er på SU!

1) Luft tankerne med løb

Så snart løbeskoene er købt, er der ikke vildt mange udgifter til denne hobby. Man kan naturligvis vælge at købe masser af lækkert sportstøj og diverse former for tilbehør for at gøre sporten endnu sjovere, men som udgangspunkt behøver man ikke meget andet end et par sko for at komme i gang – og dem kan du jo ønske dig i gave! Løb er en god hobby, fordi man hele tiden kan sætte nye mål for sig selv, og desuden er det supersundt at få brugt kroppen og luftet hovedet, når der ellers går mange timer med studierne!

2) Slap af med hækling eller strikning 

Både hækling og strikning er kommet ”på mode” igen i den seneste tid, og det er der mange grunde til! For det første er det videnskabeligt bevist, at man slapper af ved disse former for håndværk, og dét kan være yderst tiltrængt i en hektisk hverdag! Desuden kan det på sigt blive en økonomisk fordel for dig, fordi du bliver i stand til selv at reparere striktrøjer eller uldstrømper. Du kan også hækle dine egne karklude – det er ikke ligefrem billigere at købe materialer end at købe færdige klude, men hvis du alligevel har brug for en afslappende hobby, kan du jo lige så godt få noget brugbart ud af det!

3) Kom ud i naturen ved at gå på jagt 

Hvis ikke du skal på de helt store jagtture, er jagt en relativt billig hobby, så snart du har et jagttegn. Ved at gå på jagt kommer du en masse ud i naturen, hvilket ellers kan være svært at finde tid til, og desuden har man ofte et helt unikt fællesskab, når man går på jagt sammen! Hvis du ligefrem nedlægger noget, er der også en økonomisk fordel i det, da du så kan få køleskabet fyldt op! Når du har investeret i det mest nødvendige udstyr, er der ikke mange udgifter til denne hobby, og den er derfor temmelig SU-venlig, så måske skal du overveje at tage dit jagttegn og komme ud i naturen!

4) Meld dig ind i en læseklub 

At læse skønlitteratur – som en afveksling fra studiebøgerne – behøver slet ikke koste dig en krone! Hvis du låner dine bøger på biblioteket og sørger for at aflevere bøgerne til tiden, er der ingen udgifter til det, og det er en utroligt god måde at slappe af på! Umiddelbart virker det måske ikke særlig tiltalende at begrave hovedet i en roman efter at have læst hele dagen på studiet, men man slapper af, når man læser skønlitteratur i modsætning til faglitteratur, og fordi man bruger sin fantasi, lukker man omverdenen ude, hvilket kan være meget rart! Hvis du melder dig ind i en læseklub, er du ”tvunget” til at få læst bøgerne, og du sikrer dermed at du får sat tid af til dig selv og hobbyen.

5) Slip fantasien løs med tegning 

Tegning er en anden billig hobby. Når først der er investeret i papir og nogle tegneredskaber, koster det ikke mere, og du kan dygtiggøre dig i dit eget tempo. Om du har lyst til at farvelægge mønstre i en malebog eller tegne vilde motiver, er op til dig - uanset hvad er det en god måde at slappe af på! Du kan finde fremgangsmåder på google, hvis du har brug for inspiration, og ellers er det bare med at slippe fantasien løs!