Sådan finder du det rette studiejob


Går du og drømmer om at finde det helt perfekte studiejob? Der findes rigtig mange gode muligheder for at have et spændende og lærerigt job, imens du studerer. Det kan både være inden for dit fag eller i andre sammenhænge, hvor du også lærer rigtig meget. Læs med i artiklen om, hvordan du finder det rigtige job til dig. 

Rigtig mange studerende har brug for et studiejob for at få økonomien til at hænge sammen. Det er ganske naturligt, at SU’en ikke rækker alene, og man går derfor på udkig efter et job, hvor man kan tjene lidt ekstra til kontoen. Derudover vil man formentlig også foretrække et job, hvor man får noget ud af det – både på det menneskelige og faglige plan.

Studierelevant eller ej?  

I de fleste henseender er det selvfølgelig oplagt at gå efter et relevant studiejob – altså et job, som ligger inden for det fag, man uddanner sig i. Der findes rigtig mange virksomheder, organisationer og lignende, som leder efter dygtige studerende til at varetage opgaver. Det er tilmed muligt at få masser af ansvar i disse stillinger, og det gør det selvfølgelig lidt sjovere at være en del af. Det betyder nemlig, at man har mulighed for at lære en masse, imens man tjener penge. Derudover er det formentlig også noget, som interesserer en, fordi man i forvejen har valgt en uddannelse i samme fag.

Er det ikke muligt at finde et relevant studiejob, så kan man forsøge at gøre andre jobs relevante. Man kan for det meste forsøge at bringe sin uddannelse ind i jobbet, hvis man leder lidt efter det, og det kan selvfølgelig være en fordel, hvis man ikke kan finde noget, som på papiret er relevant. En ting er dog at lande selve jobbet. Her lyder rådene ofte, at man skal være åben, imødekommende og velforberedt, hvilket indebærer alt fra systematisk orden (find mapper her) til overvejelser om valg af tøj. Men hvordan finder man egentlig det job, der skal få mad på bordet og fremtidige arbejdsgivere til at spærre øjnene op?

Hold øje på nettet

Det er selvfølgelig altid klogt at holde et vågent øje, hvis man leder efter et studiejob. Når stillinger slås op, kan det ofte gå rigtig hurtigt, og der er med det samme rigtig mange ansøgere, man vil skulle kæmpe imod. Derfor skal man sørge for at være tidligt ude, så man i det mindste har ansøgt, før ansøgningen lukkes af arbejdspladsen.

Sørg derfor for, at du altid holder øje med sider, hvor jobs bliver slået op, herunder fx Jobindex.dk, jobnet.dk og andre jobportaler. Det kan være en god idé at tjekke løbende og gerne et par gange om ugen, så man ikke pludselig overser noget.

Opsøg selv

Derudover er det klogt selv at være opsøgende. Når du befinder dig i relevante sammenhænge, kan du indirekte eller direkte fortælle, hvad du kan, og hvad du laver. Måske giver det pludselig pote, fordi nogle får øjnene op for dig. Du kan også direkte henvende dig til virksomheder, som på den måde lærer dit navn at kende. Er du heldig, kommer du til en samtale med det samme, og måske gemmer de bare dine informationer og ringer dig op senere. Det er altid en god idé at have gjort sit forarbejde grundigt. Det viser også, at du virkelig vil det, og det kan skille dig lidt ud i forhold til andre ansøgere.