Sådan indretter du dit hjemmekontor


Der er gode fordele ved at arbejde hjemmefra, og flere vælger derfor også denne løsning i dag. Her får du nogle gode råd til, hvordan du indretter dit hjemmekontor således, at du får mest glæde af det. 

Et separat lokale

Det er praktisk at arbejde hjemmefra, men det kan samtidig være svært at adskille fritid og arbejde, når dit arbejdsliv foregår i hjemmet. Det kan være svært at ignorere de huslige pligter, der eventuelt står og kalder på dig. Et rigtig godt råd er derfor at have et separat lokale i boligen, som udelukkende er dit arbejdslokale. Når du træder ind på dit kontor, skal du have følelsen af, at nu er du på arbejde og ikke hjemme. Her er der ro til, at du kan koncentrere dig, og der er ikke fyldt med legetøj. Denne del af boligen er ikke familiens; den er din. Dit kontor skal være din arbejdsplads, og du skal derfor ikke bruge rummet til andre ting end at arbejde. På den måde får du lettere opdelt, hvornår du er på arbejde, og hvornår du holder fri. Samtidig undgår du, at dine arbejdsopgaver ligger og flyder ude i stuen, når du forsøger at holde fri.

De rigtige faciliteter

Når du har valgt at have dit kontor i hjemmet, kan du let komme til at nedprioritere dit arbejdsudstyr. En stol ude fra stuen er vel fint nok, og den gamle loftlampe med det hyggelige, afdæmpede lys kan vel også bruges til kontor. Men vær opmærksom på, at selvom du har valgt et hjemmekontor, så er disse faciliteter afgørende for, hvordan dine arbejdsdage bliver. En af dine vigtigste prioriteter skal være en god kontorstol. Vælg en kontorstol, der giver god støtte til din ryg. Den skal være behagelig at sidde i hele din arbejdsdag, som ofte består af mange timer. Udover en god kontorstol er det vigtigt at have god belysning i dit hjemmekontor. Find en cool skrivebordslampe, som giver et lys, der hverken er for skarpt eller for dæmpet. Men selvom en god arbejdslampe er godt, er dagslyset det allervigtigste. Sørg for at få godt med lys ind i dit hjemmekontor, så du holder hjernen frisk til dagens arbejdsopgaver.

Indret med personlighed  

En af fordelene ved at have dit private kontor i hjemmet er, at du kan indrette det lige, som du vil. Du har ikke strenge regler fra lederen om, hvordan der skal se ud på dit kontor eller dit skrivebord. Samtidig har familien ikke noget at skulle have sagt, for det er udelukkende dit rum. Udnyt denne mulighed og indret dit kontor med det interiør, du altid har drømt om. Måske er det noget med en stor opslagstavle over dit skrivebord eller et bestemt billede, som motiverer og inspirerer dig særligt. Vælg de farver og pyntegenstande, som gør dig glad. Om du holder streng orden, eller du roder, spiller ingen rolle. Du kan gøre det, der fungerer bedst for dig. Det er blot vigtigt, at du husker at holde indretningen af dit hjemmekontor professionel. Det er ikke ideelt, hvis du begynder at hænge dine fodboldtrøjer eller feminine billeder op, som resten af familien har nægtet dig at hænge op ude i stuen. Det er vigtigt at huske på, at dit hjemmekontor er din arbejdsplads, og det er lettere at huske på i hverdagen, hvis indretningen afspejler dette.

 

Et kontor i et separat lokale med godt udstyr og masser af personlighed giver dig de bedste arbejdsforhold og giver dig mere lyst til at arbejde.