Er du selvstændig ved siden af studierne?


For mange studerende tager studierne næsten al deres tid, og den smule tid, der er tilbage, bruges til hygge med vennerne. Andre studerende får på mystisk vis også lavet tid til, at de kan have deres egen virksomhed ved siden af studierne – og her er der nok at tænke på, for egen virksomhed kræver mange ting, ikke mindst hvis man samtidig er studerende, for eksempel kan det kræve et sted at være.

Mangler du et kontor?

Som studerende er du sikkert vant til, at du kan sidde og arbejde oppe på universitetet, hvis du har lyst til det. Så finder man sig bare en plads et sted på universitetet og slår sig ned og arbejder. Det er meget nemt, og der er altid plads til én et eller andet sted. Så kan man som regel sidde der i fred og ro og arbejde stille og roligt, med hvad end det nu er, man laver, og så kan man sidde der, så længe man har lyst. På den måde er hele universitet ens kontor.

Mange studerende sidder også bare derhjemme og arbejder. Det kan man jo sagtens, hvis man ikke har en larmende roomie, der hører høj musik og støvsuger dagen lang.

Men hvis du som studerende har din egen virksomhed, og du gerne vil have den der business-agtige stemning, når du arbejder, så er hverken dit hjem eller uni måske det bedste sted at sidde. Det kan nogle gange være nemmere at få lavet noget produktivt, hvis omgivelserne passer til det, man laver.

Som studerende har du næppe råd til en hel bygning, men der findes en anden løsning: kontorhoteller. Et kontorhotel er et sted, hvor du kan få din egen kontorplads. Du lejer simpelthen en kontorplads, og så har du et kontor.

Du kan læse mere om kontorhoteller på http://www.kontorhotel.eu/. Som nyopstartet selvstændig er det en smart løsning.

Du bliver jo heller ikke ved med at være studerende for altid. På et tidspunkt flyver du fra uni-redden, og så skal du jo have et arbejde. Hvis du allerede under din studietid har opbygget dit eget firma, så er det måske det, du vil satse på, når du er færdig. Hvis du vil det, skal du i hvert fald have et sted at være – det kan jo også være, at firmaet vokser sig så stort, at du skal have nogle ansætte, og så kan I i hvert fald ikke sidde hjemme i din lille lejlighed eller i dine forældres kælder.