Disse apps hjælper dig som udeboende studerende


Du er lige flyttet hjemmefra og skal nu til at stå på egne ben. Det betyder at du nu skal finde ud af, hvordan man laver mad, hvordan man køber ind, hvordan man holder styr på økonomien, osv. Det kan være uoverskueligt, især hvis du ikke er vant til at have pligter hos mor og far. Når du er udeboende og studerende, er der ingen kære mor. Du er måske endda flyttet til en helt anden by, som du ikke kender i forvejen, og hvor du ikke kender en sjæl. Der er heldigvis hjælp at hente i de apps, der er tilgængelige på telefonen.

’Too Good To Go’

Når du er udeboende studerende har du oftest ikke en masse penge at gøre godt med, så derfor kan det være en god idé, at overveje nogle alternativer til billig mad. Det kan appen ’Too Good To Go’ netop hjælpe dig med. Der finder du et udvalg af forskellige caféer, restauranter og supermarkeder, som sælger madvarer til meget billige priser, som ellers ville blive smidt ud. Ved hver restaurant, café og supermarked står der i appen et tidsrum, hvor du kan hente maden i. Appen gælder f.eks. også bagerier og konditorier, hvor du kan få de tilbageværende kager og brød, som du måske ikke ville have råd til ellers.

’Hellow’ og ’Jodel’

Ligegyldigt om du lige er flyttet til en ny by eller om du har boet der i lang tid, kan du have brug for, at møde nye mennesker og skabe nogle værdifulde venskaber. Hvis det ikke lige kommer til dig på studiet, er der heldigvis udviklet apps til formålet. To apps, der minder om hinanden, er ’Hellow’ og ’Jodel’, som begge er sociale medier, hvor man kan skrive med jævnaldrende unge mennesker og eventuelt mødes med dem. Den måde de adskiller sig på er, at Jodel er anonymt og indeholder mange forskellige opslag fra unge mennesker hovedsageligt. Jodel er et socialt medie, hvor man også bare kan læse en joke, læse om folks personlige problemer og se billeder af folks søde kæledyr. Hellow er en app, hvor formålet er at mødes med andre unge. På Hellow kan folk skrive et opslag om en bestemt aktivitet, der foregår en bestemt dato og i et bestemt tidsrum. Derudover har opslagsskriveren et brugernavn og en alder, som er synlig for alle andre på mediet.

Zadaa og Tradono

Når du har brug for at rydde ud i dit tøj eller bare er i pengenød, kan de to apps Zadaa og Tradono være til hjælp. På begge apps kan du sælge dit brugte tøj, sko og accessories til priser, der afhænger af kvaliteten, og om det er brugt eller ej. På Tradono kan du også vælge at bytte tøjet med andre, mens du på Zadaa nemt kan sende dine ting med Dao, hvor prisen altid er den samme, ligegyldigt hvor tung pakken er.

Alle disse apps kan du få med den nye iPhone 8, som gør livet som udeboende studerende en del nemmere.