Få det fedeste studiejob med en webshop


Piccoline, salgsassistent i bageren eller stregkodepistolsvinger i det lokale supermarked? Hvis alle disse ord giver dig myrekryb, og du på ingen måde forstår, hvordan dine studiekammerater kan bruge flere dage i ugen på disse erhverv, så skal du måske gå i en helt anden retning, hvad angår studiejob. Du kan i stedet overveje at starte din egen webshop. Hvad du vil sælge, bestemmer du selv og mulighederne er mange. Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du får studiets fedeste fritidsjob.

Overvejelser inden opstart

En webshop er let at starte, og du kan drive den fra din lejlighed. Du bestemmer altså fuldstændig selv, hvornår du vil arbejde og hvor længe ad gangen. Samtidig kan du lære en helt masse om at være selvstændig og om markedsføring. En vigtig overvejelse du skal gøre dig, når du vælger, hvilke produkter din webshop skal indeholde, er, at du skal vælge en vare, du kan have på lager i din lejlighed. Det nytter ikke noget, at du vil sælge cykler eller hårde hvidevarer, hvis du ikke har noget sted at stille produkterne. Det er derfor mere oplagt at sælge små elektronikvarer, hobbyartikler eller andre små dele. Du kan også lave en webshop med kostumer, hvilket folk jo med jævne mellemrum skal bruge. På denne side kan du se en velfungerende kostume-webshop, som er et eksempel på, at du kan sælge hvad som helst på nettet – der skal blot være nogle, der efterspørger dine varer.

Kom godt i gang

I dag er det lettere end nogensinde at lave en webshop, fordi der er lavet flere forskellige systemer til formålet. For et par hundrede kroner om måneden, kan du få adgang til færdigprogrammerede systemer og komme i gang med din webshop. Shopify eller WooCommerce er allerede eksisterende systemer, der er perfekte til begyndere. For at komme godt i gang kan du kaste et blik på denne hjemmeside, og få gode råd til at starte en lille virksomhed.

Du er ung og sikkert allerede en haj til at bruge de sociale medier. Det er blot en evne, du skal udnytte, når du laver din egen webshop. Du lave en Instagram-bruger, hvor du viser dine produkter, gode tilbud, udlodder konkurrencer og på den måde opbygger en gruppe følgere. Du kan også melde dig ind i forskellige grupper på Facebook. Hvis du eksempelvis sælger hobbygenstande, kan du melde dig ind i kreative grupper, hvor medlemmerne netop skal bruge dine produkter for at lave deres hobby.

En god forretning i fremtiden

Selvom din webshop kun er et studiejob, kan den jo vise sig at blive en god forretning og have potentiale til at fortsætte efter studiet. Hvis din virksomhed og webshop vokser sig stor og velfungerende, kan du overveje at leje et kontor eller et større sted, hvor du kan opbygge et større lager. Efter endt studietid vil du desuden have fået meget mere med end penge på lommen – du har fået erfaring og netværk, som dine øvrige studiekammerater nok ikke har. Du kan bruge din erfaring til at skabe en ny webshop eller bruge det til at opgradere CV’et. Du har nu også et netværk, som du kan benytte dig af, hvis du søger job eller i andre sammenhænge.