Tænk ud af boksen, når du søger studiejob


Studiejob er noget, der fylder rigtig meget for mange studerende i dag. Man er nemlig ofte nødt til at have et studiejob, hvis man vil have råd til at bo i overskuelig afstand fra studiet, og især hvis man vil have bedre jobmuligheder, når man er færdiguddannet. Tankerne går som regel på, hvilket job man skal have, hvor meget tid man har, hvor mange penge man har brug for – og om man egentlig overhovedet har overskud til et studiejob.

Det er nemlig ikke altid så ligetil, som politikerne tror. Det kan være svært at få tid til et studiejob, og nogle gange skal der arbejdes så meget, at det går ud over studiet. Heldigvis findes der rigtig mange forskellige typer studiejob, og det kan betale sig at tænke ud af boksen, når du skal finde dit næste job.


Arbejd hjemmefra, når du vil

Der findes for eksempel mange typer freelancejob inden for oversættelse, tekstforfatning, softwareudvikling og lignende – faktisk næsten alt, der bare kræver en computer. Hvis du har et meget skiftende skema, har lange undervisningsdage eller bare bruger meget tid på studiet, kan et freelancejob være det helt rigtige for dig. Du kan arbejde, når det passer dig, og som regel kan du selv bestemme arbejdsmængden, så du kan justere op eller ned, når du har mindre tid, eller hvis du prøver at spare op til en ferie.

Et freelance-job er også ideelt til dig, der gerne vil kunne bestemme over din tid hver dag. Hvis du vil have tømmermænd om torsdagen og arbejde om søndagen, kan du det. Hvis det passer dig bedst at sove længe og arbejde om aftenen og natten, kan du også det.


Tjen kassen og få masser af fridage

Hvis du hellere vil arbejde meget intenst i nogle perioder og holde fri i andre, er offshore-arbejde måske lige noget for dig. Olie-, gas- og vindindustrien er i stor vækst i Danmark, og der er altid brug for flere arbejdere. Hvis du tager nogle kurser om sikkerhed, så kan du få arbejde på en boreplatform eller med at vedligeholde vindmøller. Det er især ideelle studiejob, hvis du har en håndværksmæssig baggrund som tømrer, smed, elektriker eller lignende. Du kan læse mere om de offshore kurser der kræves her

På et offshore-job arbejder du som regel to uger og har to-tre uger fri. Når du arbejder, har du lidt længere dage, men så har du til gengæld fri resten af måneden og kan koncentrere dig 100 % om dine studier. Offshore-arbejde giver samtidig en rigtig god løn, så du kan som regel tjene noget der ligner en fuldtidsløn på bare et par ugers arbejde.

Et offshore-job er også genialt som studiejob, fordi de fleste studerende ikke har stiftet familie endnu, så det er ikke noget problem at være væk et par uger ad gangen. Samtidig kan du endda tjene lidt penge på at leje dit værelse ud, når du er væk.

Der er altså flere eksempler på, at det sagtens kan betale sig at tænke ud af boksen, når du skal finde dit næste studiejob, så du ikke behøver sidde bag kassen i Netto hver lørdag aften.