Disse 5 videregående uddannelser sikrer job


Det er en stor beslutning at vælge uddannelse. Der findes så mange forskellige uddannelser, at det for mange unge bliver et ubehageligt valg at vælge uddannelse. Der er da også mange faktorer, der skal tages i betragtning, når man skal vælge uddannelse i dag. Særligt er flere og flere unge begyndt at fokusere på, hvilke uddannelser der har gode fremtidsudsigter. Der er nemlig stor forskel på, hvor eftertragtede de nyuddannede er efter endt uddannelse. Herunder får du et indblik i 5 videregående uddannelser, der er i høj kurs og derfor sikrer dig job efter endt uddannelse.

Kemi

En uddannelse inden for kemi-området er ikke til at slå fejl af. Den danske befolkning bliver ældre og ældre. Dette sker blandt andet som følge af udviklingen på medicin-området. Forbedret medicin er nemlig med til at løse utallige sygdomme, som ikke kunne helbredes tidligere. Dermed ikke sagt, at der ikke fortsat er behov for videreudvikling inden for området. Der findes stadig et utal af sygdomme uden helbredelig medicin.

Der er derfor fortsat et stort behov for udvikling af medicin og herunder forståelse af kemiske processer. Det er næsten utænkeligt, at der i fremtiden ikke vil blive brug for kemikere til udvikling af medicin og løsning af øvrige kemiske problemstillinger.

Datalogi

Der sker hele tiden nye teknologiske udviklinger. De digitale medier har vundet indpas blandt den danske befolkning, og diverse virksomheder er nødt til at forholde sig og tilpasse sig den digitale tidsalder. Derfor efterspørger flere og flere virksomheder kandidater, der er uddannet inden for IT og datalogi. Der er et stigende behov for dygtige programmører til opbygning af hjemmesider, webshops, applikationer og meget mere. Færdiguddannede dataloger er derfor blevet uhyre attraktive bare inden for de seneste 10 år.

Business Intelligence

I takt med den teknologiske udvikling er det dog ikke udelukkende datalogerne, der efterspørges på arbejdsmarkedet. Kandidatgraden i Business Intelligence må i den grad også siges at være efterspurgt. Med en kandidatgrad i Business Intelligence lærer de studerende at arbejde med værktøjer såsom Microsoft Azure. Med forståelse for Azure hosting kan en færdiguddannet hjælpe virksomheder med at bruge BI-værktøjer såsom Azure hosting på den helt rette måde. Værktøjerne bruges til indsamling, strukturering og forståelse af essentielle data for virksomheden. Azure hosting er derfor blot ét blandt mange BI-værktøjer, der kan hjælpe med at give virksomheder et godt overblik ved forståelse af virksomhedens data og derved virksomhedens problemstillinger.

Statistik

Der er ikke nogen tvivl om, at uddannelser inden for teknologiske og digitale områder har gode jobmuligheder efter endt uddannelse. Af samme årsag efterspørges også statistikere. Indsamling af forskellige data på internettet er bare et af nøgleordene i den digitale tidsalder. Derfor er der brug for uddannede, der formår at forstå og præsentere forskellige tal og øvrigt data på overskuelig og forståelig vis. Der er derfor ingen tvivl om, at også færdiguddannede inden for matematiske og statistiske uddannelser vil have gode jobmuligheder.

Ingeniør

I takt med den teknologiske udvikling er det tydeligt, at maskinerne i højere grad end nogensinde før overtager arbejdsopgaver, der før i tiden beskæftigede mennesker. Der er ikke længere brug for den samme type arbejdskraft som tidligere. I stedet er der kommet et øget behov for kandidater, der forstår at håndtere de maskiner, der hele tiden udvikles for at gøre arbejdet lettere. Derfor er netop ingeniører blevet uhyre attraktive på det danske arbejdsmarked.

Hvis du er interesseret i at læse om forskellige udviklinger og tendenser inden for diverse brancher, så læs mere på YouthToBusiness. Her finder du spændende indlæg og artikler om tendenser, der sker som følge af teknologiens udvikling.