To råd til, hvordan du får drømme-studiejobbet


Der findes rigtig mange forskellige studiejobs, men der er også hele tiden rigtig mange, der søger studiejobs. Derfor kan det være rigtig svært at få det perfekte studiejob – det perfekte studiejob er nemlig helt sikkert ikke kun perfekt for dig. Hvis du søger et studierelevant studiejob, er der især mange om buddet, for det er nu engang disse studiejobs, der er mest attraktive. Selvom disse studiejobs er sværere at få, er det også disse studiejobs, der tæller mest på CV’et, når du engang skal sige farvel til studiet og starte på livet som uddannet med job. Hvis du er en af de mange, der gerne vil have et studiejob, så du kan tjene ekstra penge ved siden af studiet, kan du læse med her, hvor du får nogle tips til, hvordan du får arbejdsgiverne til at vælge dig – uanset om du søger et studiejob, der er studierelevant eller ej.


Gør dig umage med din ansøgning

Det første skridt til at få studiejobbet er at skrive en ansøgning. Det er i ansøgningen, du skal fange arbejdsgiverens interesse – og det er her, du delvist skal overbevise arbejdsgiveren om, at du skal have jobbet. Først og fremmest er det vigtigste dog, at du vækker arbejdsgiverens interesse, så arbejdsgiveren kalder dig til samtale.

Når du skriver din ansøgning, er det vigtigt, at du gør dig umage. Hvis du sender en prototype af en ansøgning afsted, kan du næsten være sikker på, at du ikke får jobbet. Du skal sørge for at gøre ansøgningen unik. Det gør du blandt andet ved at tilpasse den til det sted, du søger jobbet. Skriv blandt andet noget om, hvorfor du synes, du passer til virksomheden – kan du identificere dig selv med virksomhedens værdier, eller er der noget andet, der gør, at du synes, du passer perfekt til virksomheden? Skriv om det. Skriv ikke bare om dine erfaringer – skriv om, hvorfor lige netop du skal have dette job fremfor andre. Hvad gør dig til den perfekte kandidat? Du må meget gerne være kreativ i din ansøgning – den behøver ikke ligne alle de andre. Det er faktisk en stor fordel, hvis du kan være unik og skille dig ud fra mængden; det vil efterlade et klart indtryk af dig.


Forbered dig til jobsamtalen

Hvis du bliver kaldt til jobsamtale, betyder det, at arbejdsgiverne har fundet dine kompetencer tilstrækkelige til, at du er interessant at gå videre med. Det er til jobsamtalen, du har mulighed for at lukke handlen og imponere så meget, at du får tilbudt drømmejobbet. Derfor er det også vigtigt, ar du er forberedt til jobsamtalen. Du skal kunne svare på de gængse spørgsmål: Hvad er godt ved dig? Hvad er dine dårligere sider? Hvad kan du bidrage med? Hvorfor skal du have jobbet? Det er også en rigtig god ide at sætte sig ind i virksomhedens værdier og ideer. Så er du forberedt og klar til at efterlade et positivt indtryk hos arbejdsgiveren. Bliv klar til din næste jobsamtale her, så du er klar til at få drømme-studiejobbet.