Det skal du huske når du er en ung forælder


Selvom mange kvinder og mænd først får børn når de er i 30’erne, så oplever mange også glæden ved at blive forældre i en ung alder. Når du bliver forældre i en ung alder kan det svært at finde ud af hvad der er det rigtige at gøre, så du både får tid til barnet, dig selv og passe studierne selvfølgelig. Læs med og få inspiration til hvordan du får det optimalt når du er en ung forælder.


Tænk på barnet

Det første du skal gøre er at fokusere på barnets ve og vel. Det er og bliver altid det vigtigste. Sørg derfor at have de rette ting i hjemmet. Har du en barnevogn, en klappestol og er der en kravlegård, hvor den lille kan gå rundt og have det sjovt. Har du desuden nok legetøj? Legoklodser er altid et hos børn – og husk du kan få Lego duplo til de hel mindste. Et Misioo boldbassin er også vanvittigt sjovt for et barn at lege i, der kan hurtigt gå flere timer med at boltrer sig i boldbassinerne. Eller hvad med brio, tegne – og malebøger. Der er masser af muligheder for at finde noget et barn kan have det sjovt med.

Der er mange ting at huske, men det er alt sammen vigtige ting at huske for at barnet trivsel er i højsædet. Et barn der trives godt, er også ensbetydende med at du har det godt. Så er det er en win-win situation.


Hjem

Det andet du skal gøre er at fokusere på at have et ordentligt hjem. Det er selvfølgelig vigtig at få at have tag over hovedet, om du har barn eller ej, men når du har et barn er det vigtigt, du finder et sted hvor barnet er sikkert og trygt. Et sted hvor barnet kan vokse op uden at det bliver syg, fordi det er et dårligt hus. Derfor kan du med fordel søge professionel rådgivning, når du skal finde et hjem til barnet. En boligadvokat er altid en god sparringspartner, når du skal have styr på boligen, for dermed er du sikker på der styr på skødeskrivning og at handlen bliver til din fordel. Og du kan nemt finde en boligadvokat i Aarhus, København eller Odense, som hjælper dig med at finde et godt og trygt hjem til dig og dit barn.


Netværk

Det tredje du skal gøre er at bruge dit netværk. Uanset hvor gammel man er når man bliver forældre, så er det til tider hårdt og derfor skal du bruge dit netværk så meget som muligt. Et netværk kan hjælpe med meget mere end du tror. Du har selvfølgelig det primære netværk som familien og venner, der kan agere babysitter, når du har brug for det og være en nogle gode legeonkler- og tanter, når du har venner på besøg. Men et netværk hjælper dig også hvis du står og skal bruge noget akut. Måske vil du gerne have hjælp når eksamen nærmere sig eller et studiejob, for at det hele går op. Dit netværk kan altid hjælpe dig med at få brugbare resultater.

Husk nu at der er mange fordele ved at være en ung forælder. Du har masser overskud som ung end om ti år, når karrieren er fuld i gang. Sæt derfor pris på at du har fået et barn tidligt.