Start allerede med at opbygge en formue som studer


Rigtig mange ser studietiden som nogle år, hvor man mere eller mindre kan ligge på den lade side. Man skal selvfølgelig passe sine studier, og måske har man et studiejob ved siden af, men ellers handler det meste om at lade feste og lade sig flyde med strømmen.

Sådan behøver det dog ikke at være. Som studerende har du som regel så meget fritid, at du sagtens kan begynde din karriere og derved tage det første spadestik i forhold til at starte en formue. Læs mere i der følger om, hvordan det kan lade sig gøre i praksis.


Tænk dig godt inden valg af studier

Dit valg af dit studie er formentlig det første rigtig vigtige valg, du skal foretage dig. Hvis du ikke allerede har taget det, er det derfor en rigtig god idé at tænke dig ekstra om.

Selvfølgelig skal du vælge dit studie med hjertet, men man kan desværre ikke komme udenom, at man, hvis det økonomiske spiller en rolle, også bliver nødt til at være lidt taktisk i sit valg. Der er nemlig professioner, hvor du har væsentligt bedre forudsætninger for at tjene de store penge end andre.

Allerflest penge er der at hente ved at være succesfuld iværksætter. Derudover er det professioner, der sværger til den private sektor. Hertil lægger økonomer helt i top i det økonomiske hierarki efterfulgt af mere tekniske industrier.


Markedsføring som mulighed

Et alternativ kan sagtens være slet ikke at vælge at videreuddanne sig. Indenfor for eksempel markedsføring går udviklingen så hurtigt, at størstedelen af det, man lærer allerede er forældet, når det sidste punktum i lærebogen er sat. I Forlængelse af dette bliver erfaring hos diverse markedsføringsvirksomheder vægtet meget højere end uddannelse og karakterer.

Hvis en karriere indenfor markedsføring virker interessant, handler det simpelthen om at kaste sig ud i det. Der er en ’learning by doing’ mentalitet, og det handler om at være proaktiv i forhold til tendenserne og være villig til at overskride sine grænser.

Hvis du ikke vælger at uddanne dig indenfor markedsføring, er der dog områder, du bør studere selv. Hertil bliver der særligt tænkt på regler vedrørende markedsføringsloven. Markedsføringsloven er forholdsvis kompleks, og det kan føre ubehagelige følger, hvis du bevidst eller ubevidst kommer til at overskride den. Hvis du synes det er svært at danne sig et overblik over loven alene, kan du tage kurser, der hjælper hertil. Disse kurser tager ikke meget mere end et par uger, og vil helt sikkert give dig en indsigt, der kan hjælpe dig fremover.


Formøbling af formue

Når du begynder at tjene penge, er det vigtigt, du ikke bare lader dine penge stå som passiver på din konto. Selvfølgelig vil der hertil være en rente, men den er så lav, at du sagtens kan betale sig at investere pengene i andre foretagender.

Først og fremmest og som udgangspunkt skal du overveje en formuepleje. Med en formueplejning styrker du dit afkast i form af en mere rentabel og langsigtet investering. Hertil vil et par kompetente medarbejdere stå for en overvågning og en omplacering af dine værdier i form af en balancering af din portefølje mellem aktier og obligationer.

Et trick er blandt andet at inkassere hele dit studielån og igen investere pengene i andre mere rentable foretagender. Studielån er det bedste lån og skal først betales tilbage et år efter, du er færdig med dine studier. til den tid vil pengene formentlig have tjent sig hjem igen.