Tre tips til at blive klar til sommerens studenter


Sommeren er kommet til Danmark. Udover varmere temperaturer og lysere dage betyder dette også, at de unge fra gymnasierne bliver studenter - og dette skal bestemt fejres! Denne tid er noget helt særligt for de studerende, der endelig efter tre lange år er færdige. Sommerferien kommer derfor til at stå på fest og farver, før de igen skal være voksne, og mange enten skal arbejde eller studere videre. Men hvad er det, du som studerende skal forberede dig på i forhold til sommerens studenterfester? Se de tre essentielle ting her!

Det økonomiske aspekt

Det kommer nok ikke bag på nogen, at det ikke er helt gratis at hygge sig med kolde øl og godt selskab fra vennerne i løbet af sommeren. Skal du til mange studenterfester, kan de tilsammen hurtigt løbe op i et større beløb. Selvom nogle får lidt økonomisk støtte fra sine forældre under studentertiden, skal de fleste også selv punge ud og betale noget af gildet selv.

En øl her og der lyder måske ikke af meget, men pludselig bliver beløbene ganget op, når fastfood- og taxa-regningerne kommer oveni i løbet af de mange festlige dage.

Det kan derfor være en god idé at være opmærksom på, hvor mange penge, man reelt har at bruge i løbet af sommeren – en hurtig hovedregning kan let lede dig frem til, hvor mange penge du har til hver studenterfest. På denne måde slipper du også for at have brugt alt for penge på de første fester for derefter ikke at nok til de sidste.  

Derudover kan du altid høre dine forældre, om de har nogle forskellige småjobs derhjemme, du kan hjælpe dem med og herved tjene en skilling. Det kan være en god hjælp til at få nok penge på kontoen for at kunne betale for festlighederne.


Det praktiske aspekt

I en tid med fest og farver betyder det desværre også for mange, at risikoen for diverse uheld er langt større. Når der samtidigt er alkohol i blodet, bliver denne risiko bestemt ikke mindre. Ofte ses det, at iPhoneskærmen har det med at blive ødelagt på grund af uheldige episoder, som desværre kan koste dyrt og tage på budgettet for studenterfesterne. Her bør du finde frem til et godt og billigt sted at få ordnet din smartphone, så du ikke ender med at betale for meget. Internettet har heldigvis gjort det nemt at undersøge priserne. Du kan eksempelvis søge på ”iPhone reparation Vejle” eller hvilken en som helst anden by, du bor i, og finde frem til det bedste og billigste sted at få repareret mobilen.

Dertil kommer det også, at du bør være en smule ekstra opmærksom på de uheldige episoder, der kan opstå, og derfor prøve at passe på dine ting så godt som muligt.


Det skønhedsmæssige aspekt

 En fest betyder ofte også, at udseendet bare skal spille. Håret skal sidde helt rigtigt, og ens outfit skal sidde lige i skabet. For at være helt klar til sommerens studenterfester skal du derfor sørge for, at garderoben byder på de festlige outfits, som du har brug for. Du kan forbedre din garderobe billigt ved at finde nogle flotte kjoler, bukser og bluser online via diverse portaler, der hjælper folk med at købe og sælge brugt tøj. Du kan også bruge tiden nu på at kigge på udsalget, der har ramt de fleste butikker. Nemt kan du finde nogle flotte festkjoler eller skjorter, der vil være perfekte at have på til den næste fest.