5 gode sparetips til den studerende


Som studerende kender du sikkert til det med, at pengene er små, og det kan være svært at få råd til det, du gerne vil. Vi har samlet nogle gode sparetips, der giver plads til lidt ekstra sjov i din hverdag

1. Vælg en tandlæge med studierabat

Mange studerende vælger helt at undgå besøgene hos tandlægen på grund af priserne. Men det er ikke en god idé, da det kan betyde endnu dyrere tandlægeregninger på et senere tidspunkt i livet. Derfor bør du besøge en tandlæge et par gange om året, så dine tænder kan forblive sunde.

Et besøg hos tandlægen behøver dog ikke at vælte budgettet, da flere tandlæger er begyndt at tilbyde studierabat. Hos Tandlægerne Enghave Plads 6 i København tilbyder de 15% i studierabat på tandlægeregningen. Det betyder, at du får en billigere behandling, uanset om du skal have fjernet en tand, opereres, have lavet en implantat- eller rodbehandling eller andre lignende behandlinger.

2. Lav en madplan

Det er altid en god idé at lave en madplan for hver uge, hvor du kan bruge de samme ingredienser flere gange og dermed spare en del på dine indkøb. Ved at købe ind én gang om ugen, undgår du lettest de dyre impulskøb, der springer budgettet.

Sørg for at handle ind i weekenden, så køleskabet altid er fyldt op, når en ny uge starter. På den måde undgår du at blive fristet af impulskøb ved flere forskellige indkøbsture i løbet af ugen. Det giver dig også et bedre overblik og mere ro i hverdagen, når det hele er planlagt og købt ind.

3. Find de gode tilbud online

Når du skal have nyt tøj eller nye sko, er det en god idé at købe det online. Her er udvalget enormt, og der er mange penge at spare ved at handle via en webshop, der ofte kører forskellige tilbudskampagner og løbende tilbyder rabatkoder via deres nyhedsmails.

Der er især mange, som venter med at købe nye sko, til de andre er slidt helt ned, fordi det hurtigt kan blive dyrt at købe vinterstøvler og lignende. Hos Kgs Nytorv Sko har de en tilbudssektion på deres webshop med billige sko til både mænd og kvinder. Her finder du et stort udvalg af støvler, sandaler, sneakers, ballerinaer, stiletter og meget mere, hvor der er mange penge at spare. Køb nye sko på tilbud hos Kgs Nytorv Sko her.

4. Spar op, før du køber

Det er ikke en god idé at låne til dit forbrug, da det koster penge at låne. Derfor bør du spørge dig selv, om du har råd, inden du køber. Hvis du låner penge, ender det ofte med, at du kommer til at betale mere, end du havde regnet med, og så er det i sidste ende ikke en særlig god løsning for dig at låne.

I stedet for at låne til det, du gerne vil købe, bør du afsætte et bestemt beløb til en opsparingskonto hver måned. På den måde kan du købe med god samvittighed, når du har opsparet hele beløbet. Overvej eventuelt også, om du kan købe noget brugt, så du kan spare lidt ekstra penge på den måde.

5. Tag din egen frokost med

Frokost fra kantinen, caféen, smørrebrødsforretningen eller lignende er en stor pengerøver. Hvis du hver dag skal købe din frokost på universitetet eller et andet sted, løber det hurtigt op. Du tænker nok ikke over det til hverdag, men hvis du hele tiden køber mad, kaffe, frugt og lignende på dit studiested bliver det totale månedlige beløb meget højt.

Derfor er det en god idé at tænke frokost ind i sin madplan, så du har noget, du kan tage med hver dag. Endnu bedre er det, hvis du kan lave lidt ekstra aftensmad, som du kan tage med til frokost dagen efter. Det er både en nem og billig løsning.

Benyt disse sparetips til at få mere ud af din økonomi og oplev, at livet på SU bliver meget sjovere.