Tag en naturvidenskabelig erhvervsuddannelse


De fleste bliver i dag draget mod retningen af, at tage de almene uddannelser, hvor der ikke er fokus på et bestemt område. Man har derved en opfattelse af, at man tager den mest fornuftige beslutning, da de almene uddannelser favner bredt. Problemet opstår dog, hvis man bagefter finder ud af, at man interesserer sig for noget bestemt, som der måske ikke er meget af på STX -og HF-uddannelserne. Hvis du allerede nu har en idé om, at du vil have en uddannelse, hvor man skal udmærke sig i fag som matematik, kemi, biologi og teknologi, kan det være en god idé at vælge HTX. HTX er det naturvidenskabelige gymnasium, hvor fokus er udelukkende på de videnskabelige fag.

Sådan er HTX i København

HTX København har matematik A på alle studieretningerne, som du kan kombinere med andre fag, afhængigt af hvilken studieretning du vælger.

Der er studieretningerne: 

’Matematik A og Teknologi A’

’Matematik A og Kemi A’

’Matematik A og Bioteknologi A’

’Matematik A, Kemi A, Biologi B’

’Matematik A, Teknologi A, Design B’

’Matematik A, Bioteknologi A, Innovation B’

’Matematik A, Fysik A, Biologi B’

Det naturvidenskabelige gymnasium giver en solid grundlæggende uddannelse, der klæder dig på til en videregående uddannelse inden for det naturvidenskabelige område. Derudover styrkes du i både teori og praksis. HTX-uddannelsen tager tre år, ligesom den almene STX-uddannelse gør, men på HTX er der mulighed for 1-3 valgfag, som du selv vælger ud fra interesse og hvilke fremtidsplaner du har. Du kan besøge HTX til orienteringsdage eller under brobygning, hvis du vil vide mere om uddannelsen.

Erhvervsuddannelser giver direkte adgang til job

Udover det naturvidenskabelige gymnasium HTX, er der mulighed for at tage andre erhvervsuddannelser i København – også hvis du er over 25 år. En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, hvor der både er undervisning, der giver dig teori, og praktik, hvor du kan udøve den lærte teori i praksis. Man får elevløn på erhvervsuddannelserne, både når man har undervisning og er i praktik. En erhvervsuddannelse gør, at du hurtigt kommer ud på arbejdsmarkedet, og derfor ikke behøver at sidde længe på skolebænken. Under praktik får du et større netværk, erfaring, og du lærer at samarbejde med andre på en arbejdsplads. Du kan blandt andet uddanne dig som ernæringsassistent, bager og konditor, kok, receptionist, tjener, og mange flere ting. Derudover er der god mulighed for, at videreuddanne dig efterfølgende, hvis du har fået nogle andre drømme efterfølgende.