Praktikaliteter når du arver


Om det er en god eller dårlig ting er svært at sige, men faktum er, at du ikke kender din fremtid. Du kan ikke vide, hvornår uheldet er ude. Folk håndterer sorgsituationer meget forskelligt. Nogle oplever ligegyldighed, går ind i sig selv og får ikke udrettet noget. Nogle får det modsat og bliver ekstremt sociale for hele tiden at afvæbne sine tanker fra at kredse om det, der gør ondt. Nogle bliver ekstremt praktiske, og vælger i ekstrem grad at fokusere på de forskellige gøremål i hverdagen.

Kontakt en fagmand til håndtering af formalia

Uanset hvordan du håndterer sorgen, er der dog ingen vej udenom, at der er rigtige mange lavpraktikaliteter ved sådan et dødsfald. Der er planlægningen af begravelsen, håndteringen af familien, og så er der hele det ubehagelige i forhold til arveret og arveregler.

Mange familier bliver splittede af, at den ene måske arver mere end den anden, selvom de begge er ligeværdige som retmæssige arvinger. Selvom det ikke løser problemet endeligt, bør du kontakte en fagmand i form af en advokat med speciale i arveret til at håndtere situation på professionel vis. Dette fjerner om ikke andet spørgsmålstegnet i forhold til gennemsigtighed og oprigtighed af resultatet af de forskellige arvinger.

Hvis den afdøde ikke har efterladt et testamente, bliver advokatens rolle endnu mere essentiel, da det i så fald er arvelovens regler om arveklasser, der bestemmer, hvem der har arveretten. Overordnet set findes der tre arveklasser, hvor det er påkrævet, at der ikke er nogen arvinger under kategoriens første klasse for, at arvingerne i anden klasse kan tage del i arven. På samme måde i anden klasse.

Overtagelse af bolig

Hvis du skulle være så heldig at opleve lidt medvind i uheldet i form af overtagelsen af en bolig, bør du selvom det kan føles tungt, tage tyren ved hornet og få gjort boligen i stand til eventuelt et videresalg, udlejning eller selv at flytte ind.

Hvis den afdøde var gammel, og havde boet der i mange år, er der stor sandsynlighed for, at stedet har brug for en kærlig hånd. Hvis planen er renovering, bør du som det første få vurderet boligen af fagmænd. Sørg for at kontakte flere, så du kan indsamle og sammenligne tilbud og derved finde den bedste service til den laveste pris.

Eksempler på projekter ved overtagelse af bolig

Mulige tiltag og projekter kunne være af æstetisk - såvel som sundhedsmæssig karakter. Et område som mange undervurderer er betydning af rene fliser. Det såkaldte flisepest og alger er et meget almindeligt fænomen i de danske haver, og forstyrrer uomtvisteligt det overordnede indtryk af ydredelen af boligen. Fliserens kan lade både sig gøre på fliser og træterrasser, og du vil, hvis du vælger en dygtig virksomhed, hurtigt kunne se resultater på de udvalgte materialer.

Af mere sundhedsmæssig karakter, kan det være fagmanden foreslår en såkaldt asbestsanering. Asbest er et skadeligt materiale, der i værste tilfælde kan bevirke til kræft. Produktet var meget benyttet i 1960’erne og 1970’erne specielt til isolering af loftet. Du bør bestemt ikke selv prøve at komme problemet til livs, da en forkert håndtering af produktet kan medføre store skader på dine lunger. Kontakt derfor nogle professionelle og lad dem gøre det, de er bedst til.

Det er aldrig rart at stå i en situation, hvor du har mistet en af dine nærmeste, og samtidig skal stå for at ordne en masse praktikaliteter. Desværre er livet sådan nogle gange. Det bedste du kan gøre er at få det bedste ud af en rigtig dårlig situation.