Vær studerende med stil


Mange unge studerende drømmer om de dage, hvor de gennem deres lange uddannelse har banet sig vej til deres drømmejob. Hvad de forestiller sig er en lykkelig periode i deres liv med drømmeboligen, den smukke kæreste og det stilede tøj.

Sådan er virkeligheden dog sjældent. Som regel når man er færdiguddannet og i ’rigtigt job følger også mere ansvar; du har ofte børn og meget højere udgifter. Som studerende er dine faste udgifter lavere, dine forpligtelser og frihed højere, og du har det ofte bedre end du lige går og tror. Du har rig mulighed for at udnytte denne periode optimalt, og leve med stil i stedet for at bruge alt tiden på at hænge i sengen og se serier og spise rugbrødsmadder med leverpostej. Læs videre og lær hvordan.

Find et relevant studiejob

I Danmark er vi så velsignede, at vi bliver betalt for at studere. Dette er dog en sovepude for mange studerende. Mange kan lige få det til at løbe rundt med SU’en, men man lever altså ikke med stil.

Sørg derfor for, at find en relevant job hurtigt. Et godt sted at starte er gennem praktikperioderne, der er obligatoriske på mange studier. Vær omhyggelig med at undersøge virksomheden forinden, så du forsikrer dig, at de ikke bare vil udnytte dig i form af billig arbejdskraft, men at de rent faktisk gerne vil investere i dig for senere, hvis du gør det godt, at ansætte dig.

Flyt til et ’hipt’ område

Hvor og hvordan du bor afspejler i høj grad, hvem du er. Hvis du har et godt studiejob, og I måske går nogle kammerater sammen, bør det være muligt at købe en fed andelslejlighed i et lækkert område. Det skal gerne være i nærheden af dit studie. Hvis du flytter fra Kolding til København kunne de ønskede kvarterer meget vel være Nørrebro, Vesterbro, Frederiksberg eller Østerbro.

For at spare penge bør du til flytningen samle vennerne til at hjælpe med flytningen, og eventuelt skaffe nogle biler til at transportere de mindre ejendele. Reglen til sådan et arrangement er, at du til gengæld skal diske op med øl og pizza som betaling. Det kunne for eksempel være pizzaer fra takeaway Kolding. Så holder du den gode stil og skaber præcedens for, at de gør det samme, når de engang har brug for tilsvarende hjælp.

Klæd dig med stil

Hvad du klæder dig i, betyder bare utrolig meget for, hvordan folk ser dig. Husk på du stadig er studerende, og lad derfor vær med at klæde dig som en forretningsmand med mange års erfaring. Det har du masser af tid til at gøre senere i livet.

Klæd dig derimod som den unge person, du stadig er. Det vil sige, at det er i orden at være lidt flabet og udtryksfuld i sin stil. Hvis du har brug for inspiration til din stil er mærket Wood Wood et rigtigt godt sted at starte. Tøjet derfra er en kombination mellem at være i rigtig god kvalitet samt at have et fedt udtryk og look.