7 gode tips til alle der skal flytte


For omkring en måned siden skulle jeg flytte fra min lejlighed. Det var noget af en udfordring og langvarig proces, der både var dyr rent tidsmæssigt og økonomisk.

Under denne flytning lærte jeg en masse nye ting, som du helt sikkert også vil kunne bruge til noget, hvis du snart skal flytte bolig. Læs med her og lær af mine mange fejl.

1. Pak en lille taske med det vigtigste

Noget af det mest frustrerende ved at flytte kan være rodet. Især første aften kan det være ekstremt uoverskueligt at skulle lede 10 forskellige kasser i gennem for at finde de mest essentielle ting frem. Undgå dette ved at pakke én taske, der indeholder alt, hvad du lige skal bruge i dag og i morgen.

Det kan være ting som: tandbørste, tandpasta, skraldeposer, køkkenrulle, toiletpapir, oplader til mobil, sæbe, håndklæde, et sæt tøj, creme, nødvendige toiletsager og så videre. Alle ting som du bruger på daglig basis, og som ofte bliver pakket ned mange forskellige steder.

Husk at tænke dig godt om, når du pakker denne taske, da man ofte bruger flere ting dagligt, som man måske ikke lige tænker over.

2. Benyt gennemsigtige kasser

Flytning kan lynhurtigt blive uoverskueligt, og derfor kan det være en god ide at pakke visse ting ned i gennemsigtige kasser, da du på denne måde lettere kan danne dig overblikket, når du står i din nye stue fyldt med 40 brune flyttekasser.

Lidt i tråd med tip 1, så kan du med fordel pakke de ting, som du skal bruge første aften, i de gennemsigtige kasser.

3. Smid unødvendige ting ud eller sælg dem

Mange siger, at ”less is more”. Det vil jeg ikke sige gælder i dette tilfælde. Her er ”less” i den grad bare mindre, hvilket er belejligt, når man flytter. Gør derfor din flytning til en chance for at få ryddet op i alt rodet. Personligt skulle jeg selv have været bedre til dette, da jeg endte med at flytte kasser med ligegyldige ting, som jeg her efterfølgende alligevel har smidt ud.

Inden du fysisk kører disse ting på skraldepladsen eller sælger dem, så tilbyd tingene til de venner, der hjælper dig med at flytte. Måske står de lige og mangler noget, der er overflødigt for dig. Det er god stil først at tilbyde disse ting til dem, der har valgt at hjælpe dig.

4. Pak skrøbelige ting ind i tøj

Hvis du gerne vil undgå, at dine glasskåle og andre skrøbelige ting ikke smadrer under fragten, så kan det være en god idé at pakke det ind. Til dette vælger mange dyrt boblefolie, der uden tvivl vil holde dine ting sikre. Men hvis du ligesom mig gerne vil spare, hvor du kan, så kan du i stedet benytte en trøje til at pakke dine ting ind. Denne løsning vil give dig lidt mere vasketøj efterfølgende, men det kan stadig spare dig unødvendige udgifter.

5. Marker papkassen med indhold og rum

De fleste flytter ikke alene, og hvis dine venner eller familie hjælper dig med at bære de mange kasser op, så kan det være en stor fordel, hvis du på forhånd har markeret udenpå, hvilket rum hver kasse skal ind i.

På denne måde slipper du for spørgsmål ”hvor skal denne kasse stå” igen og igen, samtidig med at du effektiviserer hele flytningen. Du får også fordelt kasserne til de rette rum, så du efterfølgende ikke skal gå og løfte rundt fra rum til rum.

6. Pak tallerkener vertikalt

Dette tip lærte jeg desværre først efter, at en stor del af mine tallerkener blev ødelagt under flytningen. Et smart trick er simpelthen at pakke dem, som var de gamle vinylplader i stedet for at stable dem. Dette vil efter sigende give dem en større overlevelseschance, hvis kassen bliver tabt.

Sørg naturligvis for at have godt med fyld mellem tallerkenerne, så de ikke støder hinanden for meget.

7. Tag billeder

Hvis du er lige som mig, så kan du også let glemme, hvordan du indrettede den store reol inde i stuen. Har du også tusindvis af små souvenirs og nipsting, kan det hurtigt blive uoverskueligt, hvor alt stod før. Derfor kan det være en god ide at tage en masse fotos af, hvordan du har indrettet det, inden du flytter.

Det var nogle af de råd, som jeg ville ønske, at nogen havde fortalt mig på forhånd. Forhåbentligt kan de gøre din flytningen en hel del lettere og billigere. Faktisk endte min flytning med at koste mig al for meget, så jeg var nødsaget til at optage et lille lån for at have råd til det hele. Dette bør du naturligvis undgå, hvilket også er muligt, hvis du følger de ovenstående råd.

Artiklen er sponsoreret af Santander