Inden du sælger din iPhone eller Macbook


Det er dejlig smart, at man kan sælge sin brugte telefon eller Mac som studerende, og derved tjene lidt penge, men der kan opstå problemer i forbindelse med salget. Rigtig mange får nemlig ikke nulstillet deres iPhone eller Macbook ordentligt inden de sælger den til fremmede, oftest har det ikke betydning, men du kan risikere at du giver en fremmed adgang til din iCloud og iTunes. Det vil sige en fremmed adgang til dine billeder.

Her er derfor en lille guide til hvad du skal gøre, inden du sælger din telefon:

1. Slå Find My iPhone fra
iCloud er den hyppigste grund til problemer når man sælger sin telefon. Mange går nemlig bare ind og sletter sin e-mail fra iCloud på enheden, men dette logger dig ikke ud af iCloud. Derudover er et andet problem nemlig at "Find my iPhone" stadig kan være slået til.  Sørg derfor at FMI er slået fra, inden du logger ud af iCloud.

2. iCloud features
Check at FMI er slået fra, og derefter går du ind på Indstillinger -> iCloud og nede i bunden står der "Log ud", klik på denne og følg anvisningerne.  Det er hovedsageligt det samme på en Mac, der går du ned i menuen og vælger Indstillinger -> iCloud og ovre i venstre side under dit billede burde der gerne stå "Log ud"

3. iTunes Store
Ligesom iCloud, så sørg for at du har logget ud af iTunes Store på dine enheder. Rimelig ærgerligt, hvis en anden har adgang til dine betalte apps og iTunes gavekort.

4. Opdater dit Apple ID.
Kan du huske dine sikkerhedsspørgsmål? Er det stadig den korrekte e-mail der er knyttet til dit Apple ID? Hvis ikke, så kan det være rigtig problematisk at gøre noget, hvis en fejl opstår og du bliver låst ude af mobilen. Sørg derfor at du opdatere dine sikkerhedsspørgsmål og primære e-mail adresse. En god idé er også at tilføje en alternativ e-mail. Derudover tilbyder Apple og twostep verifikation, hvilket kan være en rigtig god idé. Twostep verifikation øger sikkerheden gevaldigt.

Grunden til det er vigtigt at opdatere dine oplysninger er, at hvis uheldet er ude, så skal du have fat i Apple support. Før de kan hjælpe dig, så skal de verificere at det er rigtige kunde de taler med. Hvis dine oplysninger er forældede, så har de ikke nok parametre de kan verificere dig på og så kan du ende med at stå med en uduelig mobil.

5. Reparer din telefon inden salg
Overvej at reparer din telefon inden du sælger den videre, i visse tilfælde kan prisen for en reparation være udgiften være det værd, da du får mere for en telefon i tiptop tilstand. Sørg derudover altid at tjekke trustpilot på det værksted, hvor du overvejer at få din enhed repareret. Trustpilot er en nem måde at tjekke op på, hvordan omdømmet på virksomheden er. Hvis du er fra Herning, så kan du altid bare google: "iPhone reparation i Herning" og finde et godt sted.

6. Formater
Nulstil gerne din enhed flere gange og hvis du er i tvivl om hvordan du nulstiller din enhed, så check apples supports hjemmeside. De har virkelig gode guides til hvordan det skal gøres, både på engelsk og dansk. Der er flere forskellige måder hvorpå du kan nulstille en iPhone. Det kan både gøres fra telefonen, men også igennem iTunes og iCloud. Jeg vil dog anbefale at gøre det igennem iTunes.