Flere unge springer ud som iværksættere


Vi har i sandhed fået en ny iværksætterkultur i Danmark. Det har aldrig været mere moderne at starte og skabe sin egen virksomhed og opnå succes som iværksætter og idéudvikler. Det er blandt andet de unge, der i stor stil springer ud som iværksættere og satser alt på drømmen om at leve af deres gode idé. Der er prestige i at opnå succes som iværksætter, og de unge bliver blandt andet inspirerede af danske succeshistorier, som motiverer dem til at jagte deres drømme.

Før i tiden var det helt afgørende, at man havde erfaring inden for sit arbejdsområde og et fornuftigt beløb at kickstarte sin virksomhed med, men i dag stilles der altså ikke samme krav til de unge iværksættere.

En god idé, en masse handlekraft og en stor portion arbejdsomhed er nemlig alt, man behøver af forudsætninger for at lykkes som ung iværksætter. Mange unge vælger desuden at satse på e-handelsmarkedet, som ligeledes er åbent for enhver, der er handlekraftig og har drivet til at skabe en virksomhed på trods af få midler – det eneste, du skal bruge, er som sådan en hjemmeside og et webhotel, der ikke koster mere end 24 kr. i måneden på https://www.dandomain.dk/it-hosting/webhotel.

En ungdom med drive og handlekraft 

Iværksætteri er ikke længere forbeholdt de garvede og erfarne med lange uddannelser inden for handel og marketing. De handlekraftige og arbejdsomme unge springer i stigende grad ud som iværksættere, fordi de får en god idé og har drivet til at føre den ud i livet. Unge helt ned i 15 års alderen har klaret sig med udmærkelse på den danske iværksætterscene. Blandt andet pigerne Laura Arnesen og Marie Wivel, som har opnået stor succes med deres flettebog i en alder af 14 og 15 år, samt den 21-årige Sophie Trelle-Tvede, der skabte en millionforretning med sin innovative hårelastik er navne, der er værd at hæfte sig ved. Netop succeshistorier som deres har nemlig medvirket til, at mange andre unge har fået lysten til at skabe deres eget, og at iværksætterkulturen har ændret sig.

Også DRs tv-program ”Løvernes Hule” om iværksætteri og innovation samt opblomstringen af diverse iværksætteruddannelser cementerer en ny kultur, der især tiltaler de unge. Det er desuden blevet nemmere for iværksættere at alliere sig med investorer, som i mange tilfælde er villige til at smide trecifrede tusindebeløb efter en god idé.

Unge iværksættere satser på webshops 

Mange iværksættere vælger at satse på e-handelsmarkedet, hvor der er et kæmpe købersegment, fordi danskerne køber deres varer og ydelser på nettet som aldrig før. Derfor kan en webshop være den optimale løsning for mange af de unge, der ønsker at udleve drømmen som iværksætter og skabe deres egen forretning. Der stilles samtidig ikke særlig store krav til erfaring og startkapital, hvis man vil være e-købmand, hvilket ligeledes tiltaler mange unge.

Dog er det enormt vigtigt at komme godt fra start, hvis man vil satse alt på iværksætteriet. Hvis du har en iværksætter gemt i maven, er det derfor en god idé at få vejledning og hjælp hos en webekspert, som kan lede dig i den rigtige retning. På den måde kommer du godt fra start med den rette webshopplatform, så du kan fokusere på idéudvikling og eksekvering.