Sådan kan du få bedre styr på din fremtid i studie


Der er ikke nogen tvivl om, at det er spændende at være studerende. Samtidig er det dog også hårdt, og når du er ved at færdiggøre dit studie, kan du pludselig stå over for en lille krise, hvor du ikke helt ved, hvad du skal kaste dig over. For for mange er studiet nemlig en form for identitet, og når du pludselig ikke er studerende mere, hvad er du så?


Det er en rigtig god idé at have en masse andre gode ting i sit liv, så du altid har noget andet, du kan kaste dig over, når du ikke skal studere. Det kan blandt andet være dit studiejob, dine venner eller noget helt tredje.

Sørg for at gøre et godt indtryk på dit studiejob

Det er for mange en rigtig god mulighed at have et studiejob. Det ser godt ud på dit CV, ligesom du også får en masse god arbejdserfaring og får tjent nogle ekstra penge under studietiden. Men det er ikke alt, du kan få ud af et godt studiejob.

Hvis du er et sted, hvor du virkelig sørger for at gøre det godt, kan du sagtens ende med at få et fast arbejde her efter dit studie er slut. Det er ikke uhørt, at mange studerende ender med at få et job der, hvor de havde deres studiejob i sin tid.

Derfor er det en god idé for dig, hvis du sørger for altid at gøre det godt, når du er på arbejde. Der er mange forskellige måder at gøre det på, men naturligvis skal du sørge for at være punktlig og organiseret, ligesom du skal prøve på at færdiggøre dine opgaver hurtigt, så dine chefer kan se, at du tager det seriøst.

Du kan også være et vågent øje udadtil. I og med at du er ung og samtidig også har dit studie, kommer du med et helt andet udsyn end dem, der arbejder der fast. Det betyder, at du kan komme med gode råd. Blandt andet kan det være, du ser, at de bør hive en dygtig ekspert og leder ind i virksomheden, og her kan du gøre opmærksom på executive search, så de kan finde den rette.

Tal om dine følelser og læg en god plan

Det er naturligvis også vigtigt, at du sørger for at passe på dig selv og virkelig sørger for at få styr på dine tanker og følelser ved at skulle vinke farvel til det søde studieliv. Det kan være svært at gøre det helt alene, og derfor er det en god idé, at du snakker med en professionel.

Du kan finde en dygtig psykolog fra København, der kan hjælpe dig med at få talt følelserne igennem og med at få styr på dine tanker. Det er en fantastisk gave til din selvtillid og selvforståelse at tale med en psykolog, og det vil være med til at gøre fremtiden nemmere for dig at håndtere med de helt rette værktøjer.