Sådan sikrer du dig, at du kommer i front på dit a


Der er ikke nogen tvivl om, at det er en spændende tid, når du skal til at komme ud på arbejdsmarkedet, når du er færdig med dit studie. Der er mange ting, der skal passe sammen, og mange nye på arbejdsmarkedet har lidt svært ved at finde sit til rette i starten, da arbejdslivet er en del anderledes end studielivet.

Men det er altid vigtigt, at du holder dig nysgerrig og klar til at finde en masse nye måder, du kan blive dygtigere på. Du bliver også hurtigt belønnet på arbejdspladsen, når du viser, at du gerne vil gøre det godt. Så hvordan kommer du foran på arbejdspladsen? Det vil vi se på her.

Vis, at du er villig til at lægge flere timer i arbejdet

Det er altid en god idé, at du viser din chef, at du er villig til at arbejde hårdt. I Danmark er den almindelige arbejdsuge bare 37 timer, hvilket giver en masse timer til overs til at lave en masse andre ting.


Særligt når du lige er kommet ud fra studiet og dermed ikke har så mange andre ansvarsområder end dit arbejde, har du en unik mulighed for at bruge flere timer på dit arbejde. På den måde viser du dine chefer, at du mener det seriøst.

Noget helt simpelt, du kan gøre, er at gå en time senere end dine kollegaer hver dag. Det giver dig kun fem timers ekstra arbejdsuge, men det er noget, din chef vil bemærke og belønne dig for, når du har gjort det ofte. Du viser et stort engagement i virksomheden og at du tager dine arbejdsopgaver seriøst.

Du kan også vise, at du er villig til at lægge flere timer i at dygtiggøre dig, ved at tage nogle kurser eller måske endda en MBA. På business.dtu.dk kan du se en masse forskellige spændende kurser og efteruddannelser, du kan tage, der vil give dig en stor fordel på arbejdspladsen.

Tag ansvar ved nye projekter

Det er også en god idé, at du viser, at du er villig til at tage ansvar, når nye projekter skal sættes i gang, ligesom du også gerne tager dig af at lede de andre, når der er brug for det. Dette er noget af det, din chef vil bemærke, da du netop viser ham eller hende, at de kan regne med dig. Det giver dem mindre ansvar selv, og du gør deres arbejde langt nemmere – alt sammen giver dig masser af plus point på kontoen.

Du kan også vælge at tage et kursus i projektledelse, så du får nogle helt konkrete værktøjer, du kan bruge, når du skal lede et projekt. Det er en rigtig vigtig kompetence at have, da det er noget af det, der altid er mangel på i virksomheder og som gør en kæmpe forskel for slutresultatet.

Hvis du sørger for at gøre disse ting og samtidig er en god og retfærdig kollega, vil du hurtigt stryge til tops i virksomheden.