Sådan overlever du studielivet på SU


Vi har alle prøvet at have en stram økonomi som studerende, og livet uden penge kan forekomme hårdt. Man kan ikke altid foretage sig de ting man gerne vil, og nogle gange kan det hele virke endeløst. Frygt dog ej, nedenfor får du inspiration til, hvordan du overlever studielivet med din SU. Man kan sagtes leve et normalt liv, hvor rejser og cafébesøg ikke er umuligt. Det handler om at finde lette løsninger og prioritere. Alt er muligt, og med en ekstra tanke på din økonomi kan du leve et bedre studieliv økonomisk.

Find et billigt mobilabonnement som student

En telefon fylder efterhånden meget i hverdagen, og det er umiddelbart svært at skille sig af med den i vores samfund. Derfor handler det om at finde billige løsninger, når man bruger sin telefon. Telefonabonnementer er kedelige penge, og derfor vil det helt klart være fedest at have et billigt mobilabonnement. På http://billigastemobilabonnemang.nu/student/ kan du finde abonnementer, der retter sig til studerende. Der vil være flere penge at spare, og du slipper for at bruge kedelige penge på din telefon. Det er en månedlig besparelse, og du kan bruge de penge som du sparer på et lækkert cafébesøg. Hvem vil ikke hellere på café end at betale et dyrt mobilabonnement?

Find et godt studie job

Hvis du har et studiejob, er det selvfølgelig lettere at overleve livet på SU. På den måde får du råd til andre fornøjelser, og penge behøver ikke at være et problem i din hverdag. Et studiejob gør det fx muligt at lave en opsparing, så du kan tage på en lækker sommerferie eller nyde årets festivaller uden at tænke på penge. Jagten på det perfekte studiejob kan dog være svært, og man skal finde et job, der både giver en god erfaring og hvor man på samme tid har det godt. Der er mange gode jobsider, hvor der er mulighed for at søge studiejobs, og det er bare om at komme i gang. Et studiejob vil gøre din hverdag meget lettere.

Lav dine dårlige vaner om

I det hele taget er det vigtigt at have styr på sine udgifter, og derfor bør du skabe dig et overblik. Når du danner dig et overblik, bliver det meget lettere at se, hvor du skal spare. Hvis du fx finder ud af, at du bruger mange penge på mad, kan du i næste måned sætte fokus på at formindske dit forbrug. Ofte lægger man ikke mærke til sine dårlige vaner, og ved at lægge et budget kan man se, hvor dyre ens dårlige vaner er. På den måde kan man også lave sine dårlige vaner om til gode vaner. Måske bruger du mange penge på alkohol og cigaretter til studiefesterne? Det er både sundhedsskadeligt og koster mange penge. Hvis du sparer på dit indtag af alkohol og cigaretter, er der mange penge at spare og din krop vil takke dig. Det er dyrere end man tror, og det er ikke umuligt at formindske sit forbrug en smule. Man skal huske på at alt tæller, og hvis man tænker over sit forbrug, kan man bruge pengene andre steder.