3 gode grunde til at arbejde i udlandet


Går du og drømmer om et år eller to i udlandet, men er det svært helt at beslutte sig for, om du skal tage af sted? Så skal du læse denne artikel. For der er mange gode grunde til at tage en tur til udlandet og få noget erhvervserfaring. Vi kommer med tre gode grunde til, hvorfor du skal tage afsted, og hvad du får ud af det.

Foruden den unikke oplevelse, det er at arbejde i udlandet, er der også mange andre fordele ved at gøre det. Det gælder både økonomiske fordele og erfaringsmæssige fordele. Og så er det noget helt særligt at få lov til at opleve en anden kultur på arbejdspladsen og i hverdagen, når du flytter til udlandet. Læs med og bliv inspireret til at tage springet og komme afsted.

Økonomiske fordele

Alt efter hvor du vælger at tage hen, vil der være en række økonomiske fordele for dig. Danmark er et af de dyreste lande at leve i, og ved at flytte til udlandet vil dine leveomkostninger formegentlig blive meget lavere. Samtidig er der mange steder, hvor du betaler meget mindre i skat. Det kan betyde for dig, at du selv skal betale for forskellige behandlinger og lægebesøg, men til gengæld kan du slippe afsted med flere penge ved hånden, hvis uheldet ikke er ude.

Nogle steder er der et såkaldt skatteparadis. Det finder du i mange byer, hvor erhvervslivet blomstrer, og hvor de store virksomheder hører til. Her skal du næsten ikke betale noget i skat, og det kan give dig langt flere penge ved hånden, hvis leveomkostninger samtidig er lavere.

Eftertragtet på arbejdsmarkedet

En anden stor fordel ved at tage til udlandet er selvfølgelig den gode erfaring, du får med dig hjem igen. Du får lov til at være på en arbejdsplads, der måske fungerer helt anderledes end herhjemme. Samtidig får du nogle helt andre kompetencer, end dem du kunne have fået herhjemme. Du får lov til at arbejde på et fremmedsprog og måske få nogle andre ansvarsområder.

Fordelen ved at tage til udlandet og arbejde som færdiguddannet er især, at du har mulighed for at få nogle stillinger, der ikke ville være mulighed for i Danmark. I udlandet er det ikke altid lige så almindeligt at have en lang videregående uddannelse, og derfor er det særdeles eftertragtet at få uddannede folk ind i virksomhederne.

Oplev en anden kultur

Én ting er de mere formelle fordele, men vi må ikke glemme den store oplevelse, du får ved at tage til udlandet. Du får lov til at være i et helt andet arbejdsmiljø end herhjemme, og samtidig får du ny kultur ind under huden. Ved at opleve en anden kultur og hverdag, kan du finde nogle nye kompetencer frem og måske finde ud af, hvad du virkelig går og drømmer om.

Forståelsen for en anden kultur er også noget, du kan tage med dig videre. Du vil få en anden tilgang til mennesker, og det kan især fremme dig i dit daglige arbejde. Så det er bare med at komme afsted.