Sådan får du råd til hund på studiebudget


Drømmer du om en sød lille vuffer, der kan holde dig med selskab? Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en hund. En undersøgelse blandt studerende har blandt andet vist, at de studerende blev mindre stressede og fik mere energi efter at have kælet med hunde. Mindre stress og mere energi er vist noget, alle studerende godt kunne bruge. Desværre er en hund en stor udgift i et stramt SU-budget. Men det kan faktisk godt lade sig gøre at have hund som studerende. I denne artikel får du tips til, hvordan du får råd til en hund, og hvad du skal huske.

Læg et budget
Det kommer nok ikke som nogen overraskelse for dig, at du er nødt til at prioritere dine penge, hvis du vil have hund som studerende. En god grundregel er, at det koster cirka 1000 kroner om måneden at have hund alt i alt. Det er vel at mærke udover selve den pris, hunden koster. Der er nemlig mange udgifter forbundet med en hund såsom dyrlægebesøg, forsikringer, udstyr og legetøj.

1000 kroner er mange penge i et stramt studiebudget. Derfor er det også en forudsætning, at du enten har en god opsparing eller et studiejob, så du kan supplere SU’en. Du må også indstille dig på, at der nok ikke er råd til lige så mange biografture eller byture. Derfor er det en god idé at lægge et budget, inden du fluks køber en hvalp. Du er nødt til at være sikker på, at du faktisk har råd til at have hund, så valget ikke pludselig står mellem at få mad på bordet eller betale en dyrlægeregning.

Hvalpegård, halsbånd og kurv – det skal du huske

Der findes utallige mængder af hundeudstyr, men noget er mere essentielt end andet. Du skal blandt andet have følgende:

  • Kurv
  • Snor/sele
  • Hvalpegård
  • Halsbånd
  • Navneskilt
  • Skåle til mad og vand
  • Bideting eller aktivitetslegetøj
  • Børste.

En hvalpegård er især en god idé til din nye hvalp. Her kan den nemlig bevæge sig og tumle rundt, uden at du skal være bekymret for, at den kommer til skade. Hos denne forhandler kan du finde en hvalpegård i den helt rigtige størrelse til din hund. Det er nemlig vigtigt at vælge den rigtige størrelse og model, så din hvalp kan trives og få mest muligt ud af sin hvalpegård.

Har du tid og plads til en hund?

Det kan godt være, at du har fundet luft i budgettet til en hund, men du skal også have luft i kalenderen. Især i starten hvor der er rigtig meget opdragelse med en lille hvalp. Derfor er det bedst at købe hund i ferier eller på andre tidspunkter, hvor du kan være meget hjemme.

Det er de færreste studerende, der svømmer i kvadratmeter. Selvom pladsbehovet kommer an på hundens størrelse, kræver alle hunde en god mængde plads. Hvis du bor småt, bør du overveje, om du kan skabe rammerne for et godt hundeliv på så lidt plads. I hvert fald er det vigtigt, at du i så fald vælger en lille hunderace, som har brug for mindre plads og motion end større hunderacer.