Sådan sikrer du dig dit drømmejob: regnskab


Går du på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse og med en stor regnskabsansvarlig i maven? Er du et ordensmenneske, der altid har haft en forkærlighed for matematik og tal? Så er et job i regnskab nok noget for dig. Men som studerende kan udsigterne være lange, så hvordan lander man egentlig lige det der drømmejob? Det får du her et par gode råd til, så du bliver godt rustet til fremtiden.

Har du overvejet regnskabsservice?

Inden du begynder at se dig om, er det selvfølgelig vigtigt, at du først overvejer alle dine muligheder inden for regnskab. Et rigtig godt bud og et godt sted at starte er inden for regnskabsservice, hvor dine opgaver er mange, og ingen dage er ens. Der findes mange forskellige virksomheder inden for regnskabsservice, og ikke to er ens. Det gør, at dine muligheder er utroligt brede, hvilket kun er en fordel – især i din alder.

Regnskabsservice indebærer alt det, du er vild med: Her får du ansvaret for bogføring, afstemning af regnskaber, fakturering af både kunder og leverandører og debitorstyring – det vil blandt andet sige inkasso. Du får også ansvar for at indberette moms, beregne skatter, udarbejde budgetter og proces-optimere. Kort sagt får du med et job inden for regnskabsservice en bred palet af spændende ansvarsområder, som vil udfordre dig og gøre, at du aldrig keder dig.

Her får du ligeledes lov til at arbejde med mange forskellige virksomheder og mange forskellige mennesker. Det er altså en utroligt bred branche, som kan føre dig ad mange veje i livet. Hvis du vil vide mere, er det en god idé at klikke dig ind på nettet, hvor mange virksomheder relateret til regnskabsservice har gode og nemme kontaktmuligheder.

Studiejob i regnskabsservice

Med dén store og vigtige pointe slået fast er vi nået til det mere konkrete: Hvad du kan gøre her og nu. Du har formentlig hørt det før, men et relevant studiejob er et vigtigt skridt på vejen mod dit drømmejob. Her får du ikke bare mulighed for at udvikle dine kompetencer med anden viden end den, du får i skolen. Du får også masser af konkret erfaring inden for branchen, hvilket i sidste ende betyder meget mere end dine karakterer for de arbejdsgivere, der på et tidspunkt skal ansætte dig.

Derudover betyder et studiejob også, at du får en fod inden for i branchen. Er du så heldig at lande et studiejob i regnskabsservice vil det betyde, at du meget hurtigt får udvidet dit netværk – det vil sige, at du skaber kontakter i en forholdsvist ung alder – som du senere i livet kan bruge, når du skal fastansættes i et fuldtidsjob.

Et godt råd er at sende en uopfordret ansøgning. Du skal altså ikke være nervøs, hvis du finder en spændende virksomhed, som ikke skilter med åbne stillinger. Send dem en besked og spørg pænt, om de har nogle ledige deltidsstillinger i øjeblikket – det viser både initiativ, og at du er målrettet, og det er kerneværdier for en virksomhed, særligt inden for regnskab. Så hvad venter du på?