Sådan får du råd til mere med et studiejob


Har du endnu ikke fundet dig et studiejob, så kan det være en god idé at gå ind i jagten. For med et studiejob får du en masse fordele. Det er ikke kun en økonomisk fordel, du har i vente, men også fordele på mange andre områder. Vi fortæller dig lidt mere om de fordele, som der er forbundet med et studiejob, og hvordan du får pengene til at række så langt som muligt.

Hvorfor studiejob?

Som studerende kan pengene være små. Langt de fleste studerende har både en husleje, faste udgifter, mad og et forbrug, der skal dækkes ind. I dag er huslejen i de store byer noget, der koster mange penge, og derfor kan budgettet have svært ved at hænge sammen på en ren SU. Den største fordel ved et studiejob er selvfølgelig et supplement til økonomien, så du kan få råd til det hele. Du behøver ikke længere vende hver en krone, og måske du endda kan få lidt i overskud nogle måneder.

Men der er også andre fordele. Det ser altid godt ud på dit CV, at du har været i arbejde under din studietid. Det viser noget omkring din ihærdighed og dit overskud. Finder du et studierelevant arbejde, så får du også lov til at blive udfordret inden for de områder, som du interesserer dig for. Du vil samtidig have gode muligheder for at opbygge et netværk på din arbejdsplads, og det kan vise sig at bringe dig langt i det videre forløb.

Køb varerne online

Hvis du gerne vil bruge dine penge på den bedst mulige måde, så kommer vi ikke udenom online handel. Her kan du købe næsten alt det, du har brug for, og du kan gøre det hjemme fra din sofa. Du finder alt fra brudekjoler og nye sko til skolebøger eller en ny printer. Fordelen ved at handle online er, at du ofte finder varerne til de bedste priser. Du kan nemt vælge mellem en række af forskellige netbutikker, der tilbyder den vare, du er på udkig efter. Samtidig er der også studierabat hos mange forhandlere, og det betyder en endnu bedre pris for dig.

Gå efter tilbud

Selvom du har flere penge ved hånden, så kan det godt betale sig at gå efter de gode tilbud. For er du en tilbudsjæger, så er der mange penge at spare hver måned. Her kan det være en fordel at handle stort ind, hvis der er nogle gode tilbud, som du får brug for senere hen. Samtidig bør du altid skrive en huskeseddel med det, du skal have. På den måde kan du undgå impulskøb, som for mange bliver en dyr fornøjelse sidst på måneden.

Hvad har du brug for?

Selvom du har flere penge ved hånden, så kan det være en god idé at overveje, hvad pengene skal gå til. Overvej altid dine indkøb når det gælder dit forbrug, for somme tider hænger der allerede en skjorte hjemme på tøjstativet. På den måde laver du altid nogle fornuftige køb og får ting, som du har brug for.