Gå i barndom igen med disse 4 film


Ville du indimellem ønske, du kunne være barn igen? Vil du gerne spole tiden tilbage til dengang, der hverken var job, lektier, husleje eller madbudgetter at bekymre sig om? Så får du her et bud på fire film, der (for en stund) kan få dig til at føle dig som et barn igen.

(Stort set) alt fra Disney

Skal du gå i barndom igen, skal du finde Disney-filmene frem. Naturligvis ikke de nymoderne af slagsen, som aldrig har været i nærheden af at være en tegneserie. Nej, det skal være de gode, gamle klassikere såsom Askepot, Løvernes Konge og Junglebogen.

De gamle Disney-klassikere vil uden tvivl få dig til at føle dig som et barn igen, og hvis ikke Timon og Pumba kan få dig til at glemme alt om voksne forpligtelser, er der næppe noget, der kan. De gamle klassikere byder på skøn musik, fantastiske historier og gennemførte karakterer. Har du en hel dag til at gå i barndom, skal du selvfølgelig holde et Disney-maraton – der er nok gode film at tage af.

Far til fire-filmene

Lille Per. Behøver vi sige mere?

Far til fire er et fænomen, der i dén grad har sat sit præg på Danmark. Oprindeligt var Far til fire en tegneserie, men senere hen kom både en lang række film og bøger samt et teaterstykke.

Far til fire-filmene kan inddeles i fem forskellige generationer, og den første film udkom helt tilbage i 1953. I skrivende stund er den nyeste film fra 2018, så uanset hvor gammel du end måtte være, har du sandsynligvis set en lang række Far til fire-film. Der er rig mulighed for at gå i barndom igen i selskab med Lille Per og hans søskende i en af de 19 Far til fire-film, der findes om den skønne familie.

Krummerne

Den første film om Krummerne – familien Krumborg – udkom tilbage i 1991. Sidenhen er der kommet yderligere fire film og en julekalender til. I Krummerne følger man drengen Krumme og hans familie, som må siges at være noget ganske særligt.

På rollelisten finder du blandt andet Ove Sprogøe og Dick Kaysø. Og nåh ja, så spilles Krummes lillebror, Grunk, af Lukas Forchhammer – bedre kendt som Lukas Graham.

Er du vokset op som barn i 90’erne i Danmark, har du uden tvivl set Krummerne mere end én gang, og den dag i dag er du med garanti heller ikke bange for at synge med, når Krummesangen bliver spillet på diverse diskoteker og barer landet over.

Terkel i knibe

Terkel i knibe må siges at være en moderne klassiker. Terkel i knibe er en filmatisering af radioføljetonen af samme navn, som Anders Matthesen stod bag.

Terkel i knibe er upassende på alle tænkelige måder, og den er alt andet end politisk korrekt, hvorfor den også mødte en del kritik særligt i Norge.

Filmen er dog intet mindre end hylende morsom, og dens soundtrack er lige så. Terkel i knibe havde premiere i 2004, og er du 90’er-barn, har du derfor helt sikkert også grædt af grin til denne perle fra dansk filmindustri.