10 GRUNDE TIL PROFESSIONEL OPGAVE-KORREKTUR


Skal du have rettet din bacheloropgave, dit kandidatspeciale, dit masterprojekt eller din ph.d.-afhandling? Så bør du overveje professionel korrektur. En af de nye virksomheder med speciale i korrektur af studieopgaver er Opgavekorrektur.

Læs mere om korrektur hos Opgavekorrektur, eller læs herunder 10 grunde til at bruge en professionel korrekturlæser.

Godt sprog = god karakter

Professionel korrektur sikrer, at dit opgavesprog bliver fejlfrit og mere flydende. Og det er ikke uden betydning for, hvordan din bachelor eller dit speciale bedømmes. Det er faktisk et krav, at den studerendes stave- og formuleringsevner tæller med i bedømmelse (kilde: Eksamensbekendtgørelsen).

Ikke kun komma- og stavefejl, der rettes

Hvis du får en onkel eller storesøster til at rette din opgave, kan det godt være, at de fanger 5-7 fejl pr. side. Men de udgør kun en brøkdel af de fejl, der sandsynligvis er. En professionel korrekturlæser vil typisk spotte og rette mellem 20-40 pr. side. Det gælder kommafejl og stavefejl, men også en lang række andre fejltyper vil blive rettet med professionel korrektur.

Det er billigere, end du tror

Tidligere var det noget af en udskrivning at få rettet et speciale på 80 sider. Der blev udskrevet regninger på 4-5000 kr.

Der er vi ikke i dag. Professionel korrekturlæsning ligger ved de største bureauer i prislejet 25-40 kr. pr. side for akademiske opgaver. Den lave pris til trods er kvaliteten i top.

Det er nemt og med hurtig leveringstid

Hos de professionelle bureauer er det nemt at bestille korrektur. Alt foregår online, både korrespondancen med bureauet, booking, bestilling og betaling. Og det er ikke sådan, at du skal aflevere dit speciale eller en anden lang opgave 10 dage, inden du selv skal aflevere den. Leveringstiden er ultrakort – regn med 3-4 dage til korrekturlæsning af et speciale.

Synlige rettelser

Korrekturen hos de fleste bureauer udføres i Word med track changes. Det er smart, for så kan du nemlig se alle de rettelser, som korrekturlæseren har foretaget, og du kan acceptere eller afvise den enkelte rettelse.

Det giver kunden en sikkerhed for, at der rent faktisk er udført et seriøst stykke arbejde.

Flere sprog

Hvad gør du, hvis du har skrevet en opgave på engelsk, og din studiekammerat, der plejer at hjælpe med korrekturen, kun har tjek på dansk retskrivning? Du kontakter et professionelt korrekturbureau, hvor der sidder specialister i engelsk korrektur, uanset om sproget er amerikansk engelsk eller britisk engelsk.

Gratis prøvekorrektur

De mest service-mindede bureauer tilbyder gratis prøvekorrektur. Det er din mulighed for at tjekke, om korrekturen er så meget værd, at du vil betale for den.

Du sender blot et par sider ind, som du får retur i rettet tilstand. Det er gratis og helt uforpligtende.

Du bestemmer selv dybden af korrekturlæsningen

Din søster – eller hvem der plejer at rette dine opgaver – kan sikkert finde nogle fejl i din opgave. Men korrekturen er begrænset af din søsters begrænsninger, når det gælder retskrivning.

Hos en professionel korrekturlæser vil du typisk selv kunne vælge niveauet. Skal du kun have rettet formelle fejl, eller vil du også have, at korrekturen forbedrer dine formuleringer? Du vælger selv niveauet.

Korrektur i bidder

Det er en lang og krævende proces at skrive en akademisk opgave, og det kan nogle gange være rart at få rettet opgaven i takt med, at den skrives – særligt fordi korrekturen vil slå ned på passager, der er uklare. Så er der mulighed for at omformulere løbende.

Hos nogle korrekturbureauer kan du lave aftale om at rette fx specialet i bidder, og det koster ikke ekstra.

Høj fortrolighed

Er du bekymret for, at din opgave kommer til at sejle rundt i skyen, når du sender den til korrektur? Det skal du ikke være.

De fleste korrekturbureauer er helt oppe på beatet hvad angår datasikkerhed og fortrolighed, og der er ingen risiko for, at din opgaver bliver fanget af en plagiatkontrol, bare fordi du sender den til korrektur.