Klar dig bedre til de kommende eksamener


Du føler måske at skoleåret først lige er startet, men i virkeligheden har du allerede taget hul på den sidste del af dit skoleår. Og dette betyder at eksaminerne nærmer sig, og det skal man forberede på. Eller i hvert fald er det en god ide, allerede nu at begynde at overveje hvad man kan gøre for at klare både eksamensperioderne og selv eksamenerne.I eksamensperioden

I ved nok allerede at en del af karakteren, ligger i forberedelsen til eksamen. Det er her man har mulighed for at lære det man ikke lige fik med i løbet af skoleåret. Og det er helt sikker noget, som man bør udnytte.
se det som en ekstra chance, og få det bedste ud af den.

Lav en tidsplan
Det at lave en tidsplan er i sig selv, ikke særlig innovativt eller svært. Men at overholde tidsplanen, er en kunst i sig selv. Men når du får opgivet dine eksamensdatoer, så skynd dig at få lavet en tidsplan. For med venner, træning, eksamen, og studiejob kan det være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og hvis du laver en plan, hvor eksamenslæsning selvfølgelig er første prioritet. Men hvor der også er plads til resten, så vil du have mindre tendens til ikke at overholde den. Så hvis du f.eks. siger at du læser fra 8-16 i hverdagene, så kan du træne fra 16-17. Hvis du mangler motivation til træningen, kan du btw med fordel besøge hjemmesiden Only Approved og finde inspiration til din træning. Og hos only-approved.dk kan du også læse om, hvordan du sætter mål, og når dem. På den måde vil du med god samvittighed, kunne se venner og arbejde, når du har passet det andet. Og du har noget at se frem til, for når klokken er 16, skal du ikke have dårlig samvittighed over ikke at sidde med næsten i bøgerne.

Læs andre steder end hjemme
Når man er derhjemme, kan det være svært at koncentrere sig. Både fordi der måske er andre i hjemmet, som larmer og forstyrrer. Men også fordi at man, når man er derhjemme hurtigt, kan få en tendens til at lave noget andet. Det er jo altid sjovere at sidde og se Netflix og spille computer. End det er at læse en roman fra 1920’erne. Så derfor er det aldrig en rigtig god ide at sidde derhjemme og læse. Når man så skal finde et sted, ude fra hjemmet at læse. Så skal man vælge et sted uden for meget støj, og uden for mange fristelser. Man kan eventuelt benytte sig, af det lokale bibliotek. Her er der ro, og masser af mulighed for at søge hjælp i den megen litteratur. Hvis du har meget svært med at sidde på biblioteket. Så kan du vælge at sidde i en park f.eks. Her kan du bruge din telefon, til internetdeling. Du har ikke så mange fristelser, eller andre muligheder end at læse. Så hvis internetdeling ikke virker på din telefon, eller den har andre skavanker. Så gå hen til iphone reperation på Østerbro og sørg for at gøre din telefon klar til eksamensperioden.