Udnyt pladsen i din lille studiebolig mest muligt


De fleste studerende bor i en lille lejlighed med meget få kvadratmeter og små rum. Det betyder, at man er nødt til at være særlig kreativ, såfremt man ønsker at få mest muligt ud af den sparsomme plads. Heldigvis finder du her i artiklen gode tips til, hvordan du kan udnytte pladsen i din lille studiebolig mest muligt, uden at det vælter dit budget fuldstændig. Det handler nemlig om at tænke i løsninger frem for begrænsninger, såfremt man bor i en lejlighed, hvor pladsen er særlig trang.

 

Fordel rummet i mindre rum ved hjælp af forhæng eller gardiner

Såfremt du bor i en etværelseslejlighed, kan du med fordel vælge at opdele rummet i mindre rum. Det kan du for eksempel gøre ved at investere i et forhæng eller gardiner, som er mulige at købe til en overkommelig pris. På den måde kan du hurtigt og nemt skabe følelsen af eksempelvis et soveværelse og en stue i det samme rum. Det smarte ved gardiner og forhæng er desuden, at du blot kan trække disse frem og tilbage efter behov, og får du således mange gæster på besøg en dag, kan du blot vælge et stort rum frem for to mindre rum.


Skift det store tøjskab ud med et hængende tøjstativ

Hvis du ikke har meget plads i din lejlighed, bør du desuden lade være med at investere i et stort tøjskab, da det optager utrolig meget gulvplads. I stedet bør du vælge en løsning, der er lettere, såsom et hængende tøjstativ. På den måde får du langt mere gulvplads til andet boliginteriør, og det giver dig desuden et bedre overblik over alt dit tøj, som således kommer til indgå som et fint element i din boligindretning. En anden måde, hvorpå du får mulighed for at frigive gulvplads, er ved at købe et barbord i stedet for et stort og tungt spisebord.

 

Vælg de kreative opbevaringsløsninger, og udnyt vægpladsen

Hvis man ønsker at udnytte pladsen bedst muligt i sin lille studiebolig, er det desuden essentielt, at man sørger for at vælge kreative opbevaringsløsninger. Har du eksempelvis en masse vægplads, bør du bruge denne plads til hylder eller åbne skabe, hvor du eksempelvis kan opbevare service eller bøger. Generelt er det en god idé at tænke i løsninger, hvor det er muligt at hænge boliginteriør op. Det kan for eksempel være en god idé at hænge vasketøjskurven op på døren eller at investere i planteophæng, så du kan få masser af grønt liv ind i din lejlighed, uden det optager en masse gulvplads.

Tænk ud af boksen, og udnyt alle rummets muligheder

Ud over at tænke i kreative opbevaringsløsninger handler det desuden om at udnytte rummets muligheder bedst muligt. Det kan for eksempel være, at din lejlighed har en døråbning eller et skabsrum, der bare venter på at blive lavet om til en lille, hyggelig hule, hvor du kan sidde og læse i en god bog. Det handler generelt om at tænke ud af boksen, hvis man ønsker at udnytte pladsen i sin lille lejlighed mest muligt, og du har forhåbentlig nu fået en masse inspiration til, hvordan du kan gøre det.