Sådan får du et sundere studieliv på budget


Går du også og drømmer om en hverdag med masser af sund og nærende mad? Det kan dog godt blive en smule svært, når man er studerende og lever af sin sparsomme SU, da der således sjældent er råd til at købe sunde og økologiske råvarer. Derfor ender mange studerende med at leve af pasta og ketchup. Det er dog vigtigt, at man sørger for at prioritere at spise varieret og sundt, da man derved mindsker risikoen for at få stress på studiet. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række gode råd til, hvordan du kan få et sundere studieliv på budget.

 

Få inspiration til nye og sunde alternativer

Der er mange unge studerende, der simpelthen ikke er i stand til at komme på nogle sunde og varierede retter, når de står nede i det lokale supermarked og skal handle ind efter en lang dag på universitetet – og det er naturligvis første hindring mod et sundere studieliv. Det betyder, at mange ender med at lave de samme 4-5 retter hver eneste aften, og det er bestemt en skam, da der findes mange sunde alternativer. Derfor kan det være en god idé at skrive nye retter ned på et stykke papir, hver eneste gang du bliver inspireret til en ny og sund ret. Det kan for eksempel være, at du følger en madblog, eller at du falder over et spændende madprogram i fjernsynet. 


Lav flere måltider i ugen uden kød

Hvis du vil opnå et sundere studieliv på budget, er det desuden en rigtig god idé at spise langt flere kødfrie måltider i løbet af en uge. Der er ingen tvivl om, at proteiner er rigtig gode for kroppen, og de er således ideelle for en studerende, der har utroligt travlt. Mange er af den opfattelse, at det ikke er muligt at indtage protein uden kød, men det er langt fra tilfældet. Proteinrige råvarer, der ikke indeholder kød, er alt fra linser, bønner og kikærter, hvorfor du bør tænke over, hvordan du kan lave retter, der er bygget op omkring disse gode råvarer. Det er generelt en god idé at begynde at tænke over, hvordan du kan begynde at spise flere grøntsager og mere frugt i din hverdag, og i forbindelse med dette kunne du eksempelvis foreslå på din arbejdsplads, at de indfører en frugtordning. Frugtkurven.dk er leverandør af firmafrugt i både frugtkasser og -kurve.

 

Genbrug de sunde og friske råvarer

Vil du have råd til at leve sundt som studerende, bør du ydermere begynde at genbruge de råvarer, du anvender i madlavningen. Hvis du bruger forskellige hovedelementer hver eneste dag, vil du hurtigt opleve, at du bestemt ikke har råd til de friske og sunde råvarer. Derfor bør du lave nogle retter med råvarer, som du vil kunne bruge til flere af de retter, du har tænkt dig at lave i løbet af ugen. Det vil både spare dig en masse penge, og du vil på den måde også være med til at bekæmpe madspild, hvilket er et kæmpe problem i dag. Det er udelukkende fantasien, der sætter grænser i forhold til, hvad du vil kunne lave, og det handler således blot om at udnytte de gode råvarer bedst muligt.