Få den bedste studiestart


Om det er dit første år på en videregående uddannelse eller du har været i gang i flere år, er studiestarten her hvor du kan starte på en frisk, og forbedre de ting, der ikke fungerede for dig i det afsluttet studieår. Vi har samlet 4 råd til en god studiestart.

Outsource en del af arbejdet
På de videregående uddannelser er der mange specialer og større opgaver, som du skal aflevere. Disse opgaver er meget vigtige i forhold til dine fremtidige muligheder i erhvervslivet, og de skal derfor prioriteres.
Du kan tit blive blind for dine egne grammatiske fejl og formuleringer, når du har læst en opgave i gennem tilstrækkelig mange gange. Derfor kan det være meget svært at læse korrektur på din opgave, og det tager oftest utrolig lang tid. Her kan du med fordel få hjælp til at rette dine opgaver af virksomheder, der til en lav pris vil rette stavefejl, slåfejl, tegnsætning og grammatik i løbet af et par dage.
Denne løsning vil give dig et større overskud i hverdagen, og være med til at give dig en god stressfri studiestart.

Lav en læseplan
Du starter et nyt studieår, og du har nu mulighed for at starte på en frisk, og reflektere over hvad der fungerede og ikke fungerede i det gennemførte studieår.
Den konklusion de fleste vil komme frem til, er at de har været for stresset med at læse, og derfor ikke har kunne dyrke deres interesser og sociale fællesskaber.
Du bør derfor gøre dig selv en tjeneste og lave en læseplan, der rent faktisk virker. Dan dig et overblik over, hvor mange sider du dagligt skal læse fra studiestart til studieårets afslutning. Det er vigtigt, at du noterer de sider du ikke får læst ned løbende, så du har mulighed for at læse dem sideløbende, når du har tid.
Dette overblik vil frigive overraskende meget tid, som du kan bruge til dine andre fritidsinteresser.

Find dig en studiegruppe
Når man studerer, kan det være en fordel at finde sammen med andre studerende i en studiegruppe. I kan bruge hinanden til større opgaver, lektielæsning, men også til at skabe den tætte sociale relation på studiet.
Der er der nogle ting, du skal overveje, når du vælger din studiegruppe.
Du skal først og fremmest forventningsafstemme med de potentielle medlemmer, da det er altafgørende, at i har det samme mål med studiet. En del af udvælgelsesprocessen, er også at sammenligne jeres faglige kompetencer, da det skaber et bedre samarbejde, hvis i kan ”trække læsset” på forskellige områder.

Se frem til noget
Det kan være svært at bibeholde motivationen for dig og dine medstuderende, hvis hver dag er alt for ensformig. Derfor kan det være en hjælp at finde nogle begivenheder i forløbet af året, som i kan se frem til.
Du kan for eksempel selv tage initiativ til at holde en fest for dig og dine medstuderende for at fejre at i har afsluttet jeres speciale eller at i er halvvejs igennem året. Flotte invitationer til din fest, vil være en god måde at gøre din fest eksklusiv og udover det sædvanlige. Man kan håbe at dit initiativ vil sprede sig til de andre studerende, så de også melder sig på banen i forhold til arrangementer.

Hvis du følger disse 4 råd, vil du med sikkerhed have bedre forudsætninger, for at komme igennem dine studieår smertefrit.