Vær godt klædt på til eksamen


Eksamenstiden er så småt ved at være forbi, og der er er mange, der har kunne påføre sig en helt nye hue i den anledning. For mange er det gået godt, og som man kan læse i medierne er der igen givet rigtig mange 12-taller rundt omkring. Der er mange, der har let ved at gå til eksamen, men der er også mange, der kæmper mere med det og hurtigt bliver nervøse.

Der er mange ting, der spiller ind, når det kommer til at gå til eksamen. For det første handler det naturligvis om, at man skal være forberedt og kunne sit pensum. Kan man dette, er man allerede et langt stykke af vejen, men selvom det er tilfældet, kan det stadig være angstprovokerende at sidde i situationen.

Der er mange ting der kan spille ind i forhold til, hvordan udfaldet bliver. Her får du nogle gode til hvordan du kommer igennem din eksamen med succes.

Vær forberedt!

 

Som tidligere nævnt så når man rigtig langt ved at kunne sit stof. Hvis du har læst godt op, er chancen for at blive fanget på det forkerte ben også meget mindre. Hvis du ved at du kan dit stof, så følger selvtilliden også, og selvtillid og tro på egne evner er halvdelen af en god mundtlig eksamen – mens den anden halvdel er ens faktuelle viden.

Tænk over hvad du har på

 

Din påklædning i sig selv sandsynligvis ikke det store at sige, men det er stadig en god ide at være rimelig neutralt klædt. Har du tøj med store symboler, skrift eller lignende, kan du komme ud i en situation hvor, det kan stjæler lidt opmærksomhed. En skjorte er altid et sikkert valg, ligesom en ensfarvet T-shirt ikke tager opmærksomhed. Vælg noget der er behageligt at have på, især hvis der er lang forberedelsestid.

 

Husk dine undervisere er der for at hjælpe

 

Selvom du måske føler det modsatte, så er din lærer der for at hjælpe dig. Der er IKKE nogen der er interesseret i at du får en dårlig karakter eller dumper. De vil lige så gerne som dig se gode resultater. Så hvis du går i stå, skal de nok hjælpe dig videre.