F� �konomisk overskud til de gode madoplevelser


De fleste studerende har m�nedligt et lille r�dighedsbel�b, der skal d�kke de prim�re udgifter s�vel som finansiere det fritidsliv, der g�r studietiden til en fest. Blandt de dominerende og st�rste udgifter i budgettet findes madkontoen. Studerende � s�vel som mange andre danskere � er ikke bevidste om deres madforbrug og betaler alt for store summer for r�varer til den daglige madlavning. Pengene, der g�r til guler�dder, der ikke bliver spist, og mel, der bliver for gammelt, kunne i stedet bruges p� uds�gte smagsoplevelser, der stimulerer og inspirerer � modsat den hverdagspr�gede pasta med ketchup.

I dette indl�g vil du hj�lpes til at omprioritere dit madbudget, s� du spilder f�rre penge p� madspild og overbetaling for r�varer og i stedet skaber plads i �konomien til sp�ndende og nye madoplevelser.

Madplan

F�rste � og det mest fundamentale � skridt i retningen af bedre udnyttelse af madpengene er at lave en ugentlig madplan. Hvis du har ambitioner om at bruge f�rre penge p� bedre mad, vil det kr�ve arbejde, tid og planl�gning. Til geng�ld for den energi, du bruger p� projektet, f�r du bedre mad og flere penge.

Planl�g dag for dag, hvad aftensmaden skal st� p�. S�rg for at overveje, om ingredienser kan bruges over flere dage, s�ledes at hvis du serverer varme kartofler til aftensmad, s� kan du spare en frokostomkostning ved at spise kolde eller brasede kartofler den f�lgende dag.

Find opskrifter, saml ingredienser og tjek skabene, inden du handler til ugens forbrug. Det er vigtigt, at din madplan er s� omfattende, at hele ugens madindtag kan d�kkes ved blot �n tur forbi supermarkedet.

 

Tilbudsjagt

For at skabe overskud p� madkontoen skal madspild reduceres, spontane n�dk�b af r�varer til overpris undg�s og tilbud opn�s. At du v�lger at spise p� et budget i dagligdagen er ikke ensbetydende med, at du beh�ver at g� p� kompromis med kvaliteten af din mad. Ved at v�re opm�rksom p� dagligvarebutikkernes tilbud kan du opn� store besparelser. Nogle butiksk�der s�lger produkter, hvor forbrugeren b�de betaler for brand og produkt.

Sammenlign derfor priserne p� dine ingredienser fra madplanen p� tv�rs af butikker. Hvis blot du finder de rigtige tilbud og unders�ger butikkerne udenfor de store k�der, kan du finde selv �kologiske og naturlige produkter til gode priser.

 

Bonus p� madkontoen

Ved at v�lge, at din daglige madplan skal best� lidt mere af simple, planlagte retter tilberedt af ingredienser k�bt p� tilbud, kan du skabe et overskud p� madkontoen, der g�r det muligt at variere dine madvaner. I stedet for at leve uovervejet omkring dit madforbrug kan du l�gge energi i at �ndre det for til geng�ld at have penge til r�dighed, som kan bruges p� solide, gode madoplevelser.

Halifax kreerer burgere af h�j kvalitet. En s�dan burger er anderledes fra din egen hverdagsmadlavning, da den er lavet af fagm�nd, der ved, hvordan den helt rigtige burger skal skabes af gode r�varer. Burgeren kan endda leveres lige til din d�r. F�lg linket her og bliv inspireret til, hvad dit nye overskud p� madkontoen kan bruges p�.