Gode råd til at flytte hjemmefra


Skal du til at vinke farvel til dine forældres trygge hjem og ud at stå på egne ben for første gang? Er du i tvivl om, hvordan man skal gribe en sådan boligændring an? Læs med her for en guide til at flytte hjemmefra første gang.

Få styr på din flytning

Først og fremmest skal du melde din flytning. Det skal ske både til kommunen og Post Danmark, hvilket du kan gøre online. Nu hvor du ikke længere har dine forældre til at klare regningerne for dig, står du selv med ansvaret. En god idé er at tilmelde sine regninger til betalingsservice (PBS), så de automatisk bliver trukket. Så slipper du for at skulle huske flere forskellige betalinger i hovedet, hver eneste måned.
Du er sikkert allerede flittig bruger af e-boks, som er en online postkasse for regninger, kontooversigter, breve og lignende. Det er nemlig en god løsning til at have alle sine vigtige papirer samlet ét sted. Bruger du ikke e-boks (så begyndt på det) eller får du alligevel breve som ikke tikker ind online, så lav en mappe til vigtige papirer. Dermed mister du ikke noget, som fremadrettet kan vise sig at være vigtigt.

Gør dit nye sted til et hjem

Før dit nyt sted er funktionelt, er der nogle forskellige ting, der skal være styr på først. Ligesom så mange andre unge, bruger du sikkert meget tid online. Derfor skal du undersøge billigt bredbånd og billig tv-pakke eller streamingtjeneste, så du kan få dækket det behov uden de store omkostninger. Desuden skal du sørge for at få en forsikring, som dækker netop dine behov. Er du for eksempel stor fan af at rejse (hvem er ikke det?), er det en god idé at købe en forsikring som inkluderer rejseforsikring. Flytter du til en storby, kan det være en god idé at finde en forsikring som tilbyder at dække din cykel, da storbyer oftere er udsat for cykeltyveri end mindre byer.

Indretning

Nu har du endelig dit eget sted, som du kan gøre med, hvad du vil – altså indenfor udlejers restriktioner. Det sjove når man flytter til sit eget sted, er at kunne indrette det præcis som man vil. Mange går længe med en drøm om at indrette sit eget hjem, så grib chancen og sæt et personligt præg på dit nye sted.
Mange unge kan dog sikkert nikke genkendende til, at deres personlige stil ofte ender i rod. Når man er flyttet væk fra sine forældre, er der ikke nogen der bestemt beder en om at tage opvasken, tøjvasken eller at rydde op.
Det er dog en kæmpe fordel, hvis du kan holde dig selv i ørene, og dermed sørge for at holde dit nyt hjem pænt og nydeligt. Et godt råd er altid at tage opvasken samme dag, så den ikke hober sig op. Et andet godt råd er at planlægge én bestemt ugedag som ugentlig rengøringsdag. Hvis du holder fast i én fast dag til rengøring, er det svært at udskyde - og dermed kan du holde dit hjem rent. For et opretholde et rent hjem, skal du undgå fristelsen til bare at smide tøj på gulvet. I stedet for bør du rydde op og redde sengen, før du tager afsted om morgenen. Selvom du redder din seng om morgenen, kan den stadig nemt fremstå sjusket, grundet store dyner og krøllet sengetøj. Et godt råd hertil er at anskaffe dig et sengetæppe, og dermed holde dit sengerod ude af syne.

Der er mange ting, du skal have styr på, når du flytter hjemmefra første gang. Det vigtigste er, at du får registeret din nye adresse, for så at få dit hjem forsikret. De mindre vigtige ting kan du tage hen ad vejen. Det er ikke livsnødvendigt med internet, men det er rart at få styr på hurtigst muligt. Føler du dig stadig på bar bund med din nye tilværelse, kan du altid ringe og forhøre dig hos dine forældre – de vil med glæde give et par gode råd med på vejen!