Så vigtig er en pause efter endt uddannelseUnge mennesker i dag bruger utrolig meget tid på uddannelse. De fleste unge går i skole lige fra 0. klasse og helt frem til de afslutter en videregående uddannelse, og mange af dem går hele vejen uden at holde nogen form for pauser. Det er dog blevet fortsat mere populært at holde en pause efter gymnasiet eller anden endt uddannelse, og med god grund. Selvom nogle mennesker ser et sabbatår som et fjumreår, er det for mange unge mennesker en rigtig god idé. 

Hvis du er i tvivl om, hvilken videregående uddannelse du skal starte på, er det en god mulighed for at få prøvet interesser af og samtidig finde ud af, hvad du kunne tænke dig at læse videre. Hvis du er blevet skoletræt, er sabbatåret en fantastisk mulighed for at lægge skolebøgerne midlertidigt på hylden, for at opleve en masse spændende og bare nyde livet. Pausen kan give mere overskud til at læse videre, og det kan samtidig gøre dig mere sikker på, hvad du allerhelst kunne tænke dig at læse.


Gå Caminoen - den absolut bedste pause

Hvis du ønsker at bruge dit sabbatår på fornuftig vis, er Caminoen et rigtig godt bud på, hvad du skal kaste dig ud i. Caminoen er en kendt pilgrimsrute, som du har mulighed for at gå i den skønne spanske natur. I gamle dage gik man pilgrimsruten for at bevise, at man troede på Gud, men dette er slet ikke tilfældet i dag. At gå Caminoen handler i dag om essensen af det, et sabbatår handler om - at komme væk fra hverdagens stress og jag, at komme helt tæt på naturen og at koble fuldstændig fra. Caminoen er det perfekte sted at få tømt hovedet og få styr på tankerne, og samtidig er det en fantastisk oplevelse, hvor du vitterligt får brugt kroppen. Caminoen har mange forskellige ruter, alt efter tid, udstyr og fysisk niveau.

Hvis du ønsker at gå på Caminoen, er det vigtigt at være forberedt. Planlæg ruten i grove træk, find ud af, hvordan du ønsker at overnatte, samt hvor langt du forventer at kunne gå i løbet af dagen. Uanset hvad du vælger, er det vigtigt at have det rette udstyr med på turen, og her er et par gode vandrestøvler helt uundværlige. Hvis du ikke har det rette fodtøj på, ender du med at få ondt i fødderne, og hermed bliver det svært at gennemføre turen. Vandresandaler er også et godt alternativ hvis du går ruten om sommeren, så fødderne kan få luft.


Træning er nødvendigt

Udover at udstyret er i orden, er det også nødvendigt at træne. Det kan være fristende at tro, at det jo bare er at gå. Det er det måske også de første par dage, men herefter melder virkeligheden sig. Benene begynder at gøre ondt, fødderne er ømme, og ryggen er træt efter bære en rygsæk. Inden du begiver dig afsted mod syden, er det derfor en rigtig god ide at have gået en masse lange ture og gerne flere dage i træk, samt at være i en nogenlunde fornuftig form. Ellers kan din drømmerejse blive et mareridt.