Ta’ med vennerne til sydens sol


Den danske sommer har meget at byde på – men absolut ingen sol. Så er I en venneflok, der savner sommerhygge på lune sandstrande, kan en grupperejse være en kærkommen mulighed.

Der er stort set intet andet, der betyder noget. Antallet af solskinstimer vil for stort set enhver dansker være det absolutte pejlemærke for, om det har været en god eller en elendig sommer. Og der er jo en vis mening i galskaben. For hvad har intenst regnvejr at tilbyde, når man først har iført sig badebukser? Eller hvilken mening er der i en kuling, når man endelig har fået sig installeret på strandbredden?

Når dommen over enhver sommer skal fældes, vil det derfor altid være med udgangspunkt i antallet af solskinstimer. Det er det eneste parameter, vi koncentrerer os om, og derfor kan vi gang på gang slukøret konstatere, at sommeren ikke har leveret, hvad der var forventet af den.

Når nu det er sådan, det forholder sig, er der kun ét at gøre: At søge sydpå. Hér er omstændighederne nemlig de diametralt modsatte – ja, rent faktisk vil det for nogle danske turister hér handle om, hvordan man formår at få en pause fra den insisterende sommersol, men det er jo i den grad et luksusproblem, så lad os ikke dvæle mere ved det.


Sommer og sol i den rigtige påklædning

Nu står den nemlig på Middelhavsøen Malta, de græske perler Sivota eller Odysseus’ frodige hjemstavn, Ithaka – i hvert fald hvis du og vennerne beslutter jer for at flygte sydpå med FolkeFerie.dk.
Uanset om I er til Europas reneste badevand omkring Malta, kystbyen Sivota – der går under navnet ”Det Græske Caribien” eller italiensk inspireret mad og svimlende blågrønne havudsigter på Ithaka, er I garanteret sol, sol og atter sol. Krydr det med blå laguner, postkortskønne badestrande og ferieminder for livet, og I vil ha’ et nogenlunde begreb om, hvad der venter jer. Det eneste spørgsmål, der står tilbage, er, hvilke badeshorts og bikinier I skal ha’ med. Find grupperejser her.

Er destinationen på plads, er der som sagt kun tilbage at pakke kufferten og så ellers bare nyde turen. Vil man gøre det nemt for sig selv, skal der ikke meget mere til end badetøj og lidt let til de lune sommeraftener. For herrernes vedkommende taler vi måske en kortærmet skjorte eller to, mens det oplagte valg for kvinderne vil være luftige sommerkjoler, der perfekt fremhæver de solbrændte ben. Om kjolerne så skal være korte, lange, med prikker eller blomsterprint er naturligvis helt op til den enkelte – alt går til sommer og sol. Find en ny kjole her.